Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Recep Tayyip Erdoğan’a teğmenden albay rütbesine kadar subayları disiplinsizlik gerekçesiyle ordudan ayırma yetkisi veren düzenlemeyi de içeren torba kanun teklifinin; 4,9 ve 10. maddeleri geri çekilecek.
AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TSK ile ilgili tartışmalı maddeleri önerge ile tekrar değerlendirmek üzere geri çekeceklerini söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Şans oyunlarına yönelik düzenlemeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a disiplinsizlik gerekçesiyle ordudan subay atma yetkisine ilişkin maddeleri de içeren torba kanun teklifinin görüşmeleri CHP’li milletvekillerinin protestosuyla başladı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erdoğan’a ordudan subay atma yetkisi veren düzenlemeye tepki gösterdi.
Ağbaba, “Bin yıllık devletin, TSK’nin geleneğini değiştirmeye çalışıyor. Burayı da siyasallaştırmaya, kendine asker yaratmaya çalışıyor. Mustafa Kemal’in askeri olmak suç sayıldı, Recep Tayyip Erdoğan’ın askerinin de mübah olduğu bir döneme giriyoruz. TSK, hepimizin göz bebeği. Hiç kimse merak etmesin. Mustafa Kemal’in askeri olmaktan herkesin gurur duyacağı bir dönem de başlayacak” diye konuştu.
Ayrıca Ağbaba, teklifte yer alan şans oyunlarına yönelik düzenlemeleri de eleştirdi. “Ülkeyi kumarhaneye çevirdiler” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Herkesin cebinde artık bir tane kumarhane var. Bunu AKP döneminde yasallaştırdılar. Eskiden tombalaya günah diyenler, bugün memleketi kumarhaneye çevirdiler. 14 bin lira alan emekli, 22 bin lira asgari ücretli geçinemiyor. Ne yapıyor? Cep telefonunda sanal kumar oynuyor. Ne zaman yaygınlaştı? Bu dönemde. Kim meşrulaştırıyor? AKP. Yerli ve milli muhafazakar iktidar. Bu sanal kumara çözüm bulacağız. İnsanlar intihar ediyor, ocaklar batıyor.”
Komisyon görüşmelerinde söz alan AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem ise teklifin TSK ile ilgili tartışmalı 4,9 ve 10. maddelerini önerge ile tekrar değerlendirmek üzere geri çekeceklerini söyledi.
Teklifin 4. maddesiyle, disiplinsizlikle ilişkilendirilen subayların TSK'dan çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı yetkisi, Anayasa Mahkemesi kararı uyarınca 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na doğrudan hüküm olarak konuluyor. 9 ve 10. maddesiyle ise Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki teğmenden albaya kadar subayların disiplin gerekçesiyle ordudan atılmasına ilişkin kanuni düzenleme yapılıyor.
Nefes
Oktay Kaynarca: "Aldığım 100 bin doları iade ettim"13 izlenme
‘Şortla namaz kılana müdahale etmedi’ diye imamı okla vurdu!29 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.796 yeni vaka tespit edildi, 23.242 kişi sağlığına kavuşurken, 171 kişi hayatını kaybetti!50 izlenme
195 yıl hapisleri istenmişti: ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanan Kıvanç Talu ve Beril Talu tahliye edildi21 izlenme
Suriyelilere Türkçe eğitim verilecek!147 izlenme
Katar'a 'altın yumurtlayan tavuğu' satmışlar! Kasada 16 milyar TL nakit var!66 izlenme
Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in tarikatlardan tehdit aldığı ortaya çıktı! "Dükkânıma gelip ortalığı karıştırıyorlar"35 izlenme
Mahkemeden emeklileri yıkacak zam kararı13 izlenme
Ankara’da polis Milli Eğitim Bakanlığı’nı öğretmenlerden korudu
Ne günlere kaldık! Çekilişle ayçiçek yağı dağıtılmaya başlandı!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin serbest bırakılmasına itirazda yeni karar
Avusturyalı gurbetçilere "Avrupa'da 'Gurbetçiler açlıktan ölüyor, köpek maması yiyor' diyorlar" deyince gurbetçiler kahkahalarla cevap verdi