AKP’nin büyükşehirleri kaybetmesinin ardından kaynak arayışına giren iktidara yakın vakıflara, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajans'ından hibe desteği sağlandı. 2022 Erasmus Projeleri kapsamında TÜGVA ve TÜRGEV'e milyonlarca liralık hibe verildi.
İktidar ve iktidar partili belediyelerce sağlanan ayrıcalıklarla gündeme gelen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), “2022 Yılı R1 Dönemi Erasmus + Gençlik Proje” destekleri kapsamında hibe almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 2020 ve 2021 yıllarında toplam 272 bin 487 avro hibe alan TÜRGEV, 16 kuruluş içinde en fazla tutarda hibe alan üçüncü kuruluş oldu.
TÜRGEV ÜÇÜNCÜ SIRADA
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Türkiye Ulusal Ajansı (TUA), 2022 yılının R1 dönemine yönelik gençlik proje başvuru sonuçlarını açıkladı. Ajansın verilerine göre, toplam 16 kuruluş hibeden yararlandırıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 119 bin 800 avro ile hibe alan kuruluşlar listesinin tepesinde yer alırken Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği’nin aldığı hibe tutarı 108 bin 110 avro oldu. Listenin üçüncü sırasına ise Fatmanur Altun, Esra Albayrak ve Mevlüt Uysal’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV yerleşti. TÜRGEV’e, azami 101 bin 60 avro hibe desteği verildi.
TÜRGEV’in yanı sıra Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA da TUA’dan hibe desteği sağlanan kuruluşlar arasında yer aldı. Türkiye Gençlik Vakfı’na, ajansa sunduğu proje karşılığında azami 60 bin 568 avro destek verilmesi kararlaştırıldı.
HİBELER YILDAN YILA YÜKSELEREK ARTIYOR
2022 yılı R1 döneminde 108 bin 110 avro hibe alan TÜRGEV’in, 2020 ve 2021 yıllarında aldığı hibelerin toplamı da 272 bin 487 olarak kaydedildi. Vakfın 2020 ve 2022 yıllarını da kapsayan üç yılda aldığı hibe desteği toplamı ise 380 bin 597 avroya ulaştı.
Atatürk'ün kullandığı Beyaz Vagon'un yerine bakın ne yapıldı!428 izlenme
Şanslı AKP’li kim çıktı? 881 milyon TL'lik yol ihalesi kazandı21 izlenme
AKP’li belediye 3.2 milyon TL’ye bayrak ve flama aldı!102 izlenme
AKP Suriyelerden özel ordu kuruyor iddiası!893 izlenme
Gazeteciye 'badem bıyık' davası!194 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1264 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1219 kişi sağlığına kavuştu!30 izlenme
15 Temmuz'un sahte gazileri673 izlenme
4 parti de destek verdi! Fatura isyanı sürüyor56 izlenme
İzmir’de neler oluyor? CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı!
Nebil Özgentürk'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Cumhuriyetin 100.yılı için özel çalışma "8 Mart'a, Kadınlarımıza Saygıyla"
Atatürk “kadın ve erkek her daim eşit olmalı” dedi
Türkiye'den Çin'e 6'ncı ve 7'nci ihracat trenleri yola çıktı!