AKP tarafından “CHP yalan üretim merkezi” başlığıyla yayınlanan animasyon gelen tepkilerin ardından partinin Twitter, Facebook ve Youtube hesaplarından kaldırıldı.
AKP, CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” sorusuna yanıt olarak “CHP yalan üretim merkezi” başlığıyla animasyon yayımlamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın çizgi karakterler olarak canlandırıldığı animasyonda bir profesörün, icat ettiği makineyle ana muhalefet partisi için “yalan ürettiği” ifade edilmişti. AKP’ye iktidara yakın köşe yazarlarından da eleştiri gelmişti.

CHP ise dün akşam AKP’nin bu animasyon videosuna karikatürle yanıt vererek, "Haydi çıkar maskeni" paylaşımı yapmıştı. CHP'nin hazırladığı karikatürde Kılıçdaroğlu'na benzeyen birisi yalan üreten bilim adamının kafasındaki maskeyi çıkartıyor ve maskenin altından Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan'a benzeyen birisinin çıkması anlatılıyor.

KALDIRILDI
AKP gelen eleştiriler ve yaşananların ardından Twitter, Facebook ve Youtube hesaplarından bu animasyonu bugün kaldırdı.


AKP'DE KRİZ YARATTI
AKP'nin CHP'yi hedef alan animasyon filmi sosyal medyada tepki alırken, AKP içinde de kritik kimi isimler tarafından eleştirildiği öğrenildi.
AKP’nin 7. olağan kongresinin ardından Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na getirilen Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin videoyu paylaşmadı. Partinin grup başkan vekili Bülent Turan da videoyu paylaşmayan politikacılar arasındaydı. Turan, videoya beğeni işareti koymakla yetindi. Partinin son kongresinde Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini Hamza Dağ’a bırakan Mahir Ünal da videoyu paylaşmadı. Ünal, kongrenin ardından yeni bir görev alarak grup başkan vekili olmuştu. AKP grup başkanı Naci Bostancı da videoya ilgisiz kalan isimler arasında yer aldı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik de AKP’nin resmi hesaplarından duyurulan videoyu paylaşmamayı seçti.
HAMZA DAĞ'DAN AÇIKLAMA
AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik.
Maksat hasıl oldu.
Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz.
Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpdenyalanuretimmerkezivideosuhakkindaflash75711.html
Yılmaz Özdil Zehra Taşkesenlioğlu videosu ile bir de karikatür yayınladı: "Sedat Peker’in açıklamaları gösterdi ki; Türkiye böylesine soyulmasa bir dolar gerçekten bir lira olabilirmiş"104 izlenme
'AKP'ye 15 yıl destek oldum, üye bile topladım, işadamıydım iflas ettim, şimdi çay param bile yok' Nihayet anlamış !215 izlenme
Z kuşağı araştırmasından ekonomiye ilişkin çarpıcı sonuç! "Gençler günlük 25 lirayla geçiniyor"41 izlenme
AKP’de parti içi hesaplaşma mahkeme salonuna taşındı! Konu: İhaleye fesat karıştırma!54 izlenme
1000 TL'lik elektrik faturaları isyan ettirdi! Halk Vali'ye dert yandı!220 izlenme
4 yıla kadar hapsi istenen İlker Başbuğ'dan ilk açıklama36 izlenme
Nebati Ailesi’nin şirketinde rekor kâr22 izlenme
İktidar Anayasaya yeni bir madde mi eklemek istiyor?88 izlenme
Erdoğan'dan belediyelere 'İmamoğlu' düzenlemesi: İşte yeni tasarıyla belediyenin elinden alınacak yetkiler
İşçiler Melih Gökçek'in esaretinden kurtuldu!
Suriyeli kadından 'Suriyelileri göndereceğiz' diyen Akşener'e skandal sözler! Oy kullanmaya giderken bunları unutmayın
Depremzede çiftçinin ekili tarlasına beton!