Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere neredeyse tüm kamu kurumlarıyla ortaklığı olan Ensar Vakfı Küçükçekmece Belediyesi’yle de iş birliği anlaşması imzaladı. Protokol kapsamında, yaşlıların kullanımı için inşa edilen tesisin Ensar’a tahsis edilmesi TBMM gündemine taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “İktidarın ve özellikle iktidar belediyelerinin Ensar Vakfı’yla iş birliği yaparak kamuya ait kaynakları bu vakfa devretmesi devletin ‘rutin işleri’ haline gelmiştir” dedi.
“AKP devleti ortaksız idare edemiyor”
Eğitimden sağlığa, turizmden ekonomiye kadar her alanda etkinliğini artıran Ensar Vakfı’na bir yetki de Küçükçekmece Belediyesi’nden sağlandı. Ensar’ın yurt skandallarıyla ve çocuk istismarlarıyla kamuoyunun gündemine geldiğini hatırlatan Erdem, “AKP devleti ortaksız idare edemiyor. Anlaşılan o ki, yeni ortak Ensar’dır” diye konuştu. AKP’li belediyelerin, Ensar’ın her türlü olumsuzluklarına karşın bu vakıfla ortaklığını sürdürdüğüne dikkati çeken Erdem, “Küçükçekmece Belediyesi’nin daha önce inşa ettiği ve yaşlılara sosyal donatı alanı olarak planlanan Atakent Mahallesi’ndeki tesisler, ‘Tasavvuf Musikisi Eğitimi’ vermek üzere Ensar’a devredilmiştir” ifadelerini kullandı.
CHP’li Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şunları sordu:
https://www.birgun.net/haberdetay/akpdevletiortaksizidareedemiyoryeniortakensar188650.html
Bozkurt'taki feleaketin canlı tanığı anlatıyor! 'Biz kendi elimizle cenazeleri çıkardık burada kaç tane. Bir ara ceset torbalarının bittiğini gördüm, çöp torbaları götürdüler!'234 izlenme
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden yurttaşın son mesajı ortaya çıktı...99 izlenme
TMO'nun arpa ve buğday ithalatı ihalesinin bedeli 285 milyon dolar!52 izlenme
Aldıkça almışlar: Bir personele 10 bilgisayar düşüyor!25 izlenme
YSK açıkladı: Yurt dışında kaç kişi oy kullandı?31 izlenme
Ünlü isimlerden 'döviz kuru' tepkileri: 'Bilerek yapılıyor'53 izlenme
AKP’li milletvekilinin yengesi, sahte diploma fotokopisiyle işe alındı!31 izlenme
Ece Üner'den Rasim Ozan Kütahyalı'ya tek kelimelik yorum19 izlenme
Mahkemeden Atatürk’e ağır hakarete skandal karar!
MEB yönetmeliğin tersine davrandı: Yönetmeliğe değil, şeriata göre karar!
Ece Gürel'in ölümünün perde arkasında ne var? Spiritüel inançlar ve mobbing iddiası
Aile boyu atama! AKP'li başkanın eşi ve oğlunu bakın nereye atadılar!