KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kuruluna hükümet tarafından atanan dört bağımsız üyeden biri olan, AKP 23. dönem milletvekili Ömer Faruk Öz, yönetim kurulu üyesi olduğu KARDEMİR ve KARDEMİR’e bağlı KARÇEL ve KARDÖKMAK’tan toplam 70bin TL maaş aldığı iddia edildi.
Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin %40 zam yaparak, aylık maaşlarının 50 Bin TL’ye ualaşması gündeme gelmişti.
Karabük yerel basınında çıkan haberlere göre, Ömer Faruk Öz başta olmak üzere, bazı yönetim kurulu üyelerinin sadece bu maaşla kalmadıkları, KARDEMİR’e bağlı KARÇEL ve KARDÖKMAK gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliklerinden de maaş aldıkları ortaya çıktı.
KARDÖKMAK VE KARÇEL gibi her iki yan şirketin yönetiminde bulunan KARDEMİR’in bağımsız üyesi Ömer Faruk Öz’ün bu şirketlerdeki maaşlarına da yüzde 150 zam yaparak, 4’er Bin Liradan, 10’ar bin Liraya çıkardığı iddia edildi.
KARDEMİR’in yönetim kurulu üyeleri KARDÖKMAK veya KARÇEL şirketlerinin yönetiminin birinde yer alıyorsa, diğerinde yer almıyor. Ömer Faruk Öz ise her iki şirketin yönetiminde yer alarak, aynı zamanda KARÇEL A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaparak bir ilke imza attı.
KARDEMİR A.Ş.’ye 2016 Kasım ayında bağımsız üye olarak atanan Öz, tüm bu şirket üyeliklerinden toplamda 70 Bin TL’nin üzerinde maaş aldığı iddia edildi.
Öz, yeniden atanmazsa önümüzdeki yıl KARDEMİR A.Ş’deki görevi sona eriyor.
KARDEMİR A.Ş’de 5 Bin civarında işçi çalışıyor. 2015’ten sonra işe giren ve kademesi olmayan işçilerin maaşları 2 bin 300 ile 2 bin 800 TL arasında değişen maaşlarla geçinmeye çalışıyor.
2015’ten önce işe giren işçiler ise 3 Bin 800 ile 4 Bin 400 TL arasında maaş alıyorlar.
Karabük yerel haber kanallarından BRTV‘ye konuk olan Ömer Faruk Öz, kendisi hakkındaki “70 bin TL maaş aldığı” iddiaları hakkında, “Normal işleyiş ne ise o devam ettirildi. Ben herhangi bir ek istemedim” ifadesini kullandı.
10 Temmuz günü KARDEMİR Yönetim kurulu ıslak imzalı olarak yayınladığı basın açıklamasında iddiaları “asılsız” olarak nitelendirdi. KARDEMİR yönetiminin yaptığı açıklamada “ücret” konu edildiğine değinilmezken, “Tüm ithamlara rağmen Kardemir büyümeye devam edecektir” denildi.
Suriyeli kadınlar ikinci eş oldu…1012 izlenme
Sinan Ateş davasında ‘Pankart’ savunması boşa düştü: İşte iddiaları çürüten 'Adres' detayı25 izlenme
Sinan Oğan'ın desteğinin perde arkası: AKP, MHP Genel Başkanlığı'nı mı teklif etti31 izlenme
Ticari araçlarda zorunlu tutulan UTTTS cihazı üzerinde görülmemiş vurgun: 5.5 liraya mal edip 2.700 liraya satıyorlar!16 izlenme
Şeriat kanunları mı geliyor? Resmi Gazete'de çalışma ilkeleri hadislerle açıklandı!90 izlenme
İGDAŞ'tan açıklama: Zorunluluk vardı, EPDK’yı bilgilendirdik76 izlenme
Gözler ikinci görüşmeye çevrildi: Teröristbaşı Öcalan'a adada ev hapsi mi geliyor?18 izlenme
Yeni kriz kapıda: 'EYT'lileri ikiye böleceksiniz'89 izlenme
Yılın hekimi seçilmişti: Dr. Yavuz Durmuş, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Güncel değeri 332 milyon lira: Melih Gökçek yardım paralarıyla Transformers oyuncağı almış
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa etti
400 milyonluk yolsuzluk olayından sonra istifa etmişti: Aile Bakanı'nın suçlanan kocası konuştu