15 Temmuz’dan sonra 7 şirkete kayyum olarak atanan AKP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mahmut Birlik, AKP’deki görevinden istifa etti. Birlik’in TMSF’den gelen “aynı anda iki görevde bulunamayacağı” uyarısı üzerine istifa etmeyi tercih etmesi dikkat çekti. Birlik’in kayyumu olduğu şirketlerinden ne kadar maaş aldığı da tartışma konusu olmuştu. CHP, Birlik’in maaşını sormuş, Başbakanlık kendisine bağlı TMSF’nin “bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğunu” söylemişti.
Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, 15 Temmuz’un ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen 7 şirkete kayyım olarak atanan AKP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mahmut Birlik, “aynı anda iki görevde bulunamayacağı” uyarısı üzerine partideki görevinden istifa etmeyi tercih etti. Birlik’in TMSF’den gelen yazı üzerine bu kararı verdiği öğrenildi. Cumhuriyet’in haberinin ardından Birlik’in kayyım olarak ne kadar maaş aldığı Başbakanlık’a sorulmuş, ancak yanıt verilmemişti.
Cumhuriyet, 16 Mart 2018’de AKP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci’nin Dış İlişkiler’den sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Birlik’in 15 Temmuz’un ardından TMSF’ye devredilen şirketlere kayyım olarak atandığını kamuoyuna duyurmuştu. İl Başkan Yardımcısı Mahmut Birlik toplam 7 şirketin yönetimine kayyım olarak atanmıştı.
Haberimizin ardından TMSF’den AKP İl Başkan Yardımcısı Birlik’e bir yazı gönderildi. Aynı anda iki görevde bulunamayacağı için istifası istendi. Kayyım olarak göreve devam etme kararı alan Birlik AKP’deki görevinden istifa etti. Birlik’in yerine Salih Eruslu getirildi.
Birlik’in kayyım olarak atandığı 7 şirketten ne kadar maaş aldığı tartışma konusu olmuştu. CHP, Başbakanlık’a, “Söz konusu kişiye kayyım olarak atandığı firmalardan dolayı aylık ne kadar para ödenmektedir?” diye sormuş, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) “Kurum bilgi edinme hakkı kapsamı dışında bulunduğundan başvurunuz değerlendirilememiştir” yanıtı vermişti.
AKP’yi Bilgi Edinme Kanunu kapsamı dışında değerlendiren BİMER’in, AKP’li kayyıma maaş ödeyen kurumun TMSF olduğu gerçeğini görmezden gelmesi dikkat çekmişti. Cumhuriyet bu önemli ayrıntıyı da 26 Mart 2018’de duyurmuştu.
http://gazeteport.com/2018/paramiakpmi112275/
Müslüme'nin kayınpederiyle birlikte olduğu söylenen annesi sessizliğini bozdu: Onun suçu yok21 izlenme
Özel sektörün yurt dışı borcu Nisan'da düştü34 izlenme
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin nohut yalanı ortaya çıktı!78 izlenme
Dilan Polat'ın eski ortağı Nez Demir'in "Kocan önce kaçırdığı vergileri ödesin" sözleri yeniden gündem oldu57 izlenme
İsmail Saymaz canlı yayında tepki gösterdi! 'Türkiye, Amerikan vatandaşı Merve Kavakçı'ya daha ne kadar borç ödeyecek?'31 izlenme
İşte son seçim anketinde Erdoğan'ın oy oranı!84 izlenme
Millet bahçesi rant bahçesine döndü, 5 yılda 11 milyar yedi!35 izlenme
KYK yurdundaki asansör faciasında hayatını kaybeden kız öğrencinin babası isyan etti “Ben devlete inancımı kaybettim. Devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı"44 izlenme