AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, partisinin İBB seçimleri için beklenen oyların sona erdiğini duyurdu. Özdemir'in açıkladığı saha çalışmalarına göre oyları yüzde 44,5 oldu. İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu , 2024 yerel seçimlerinde yüzde 51,14 oy alarak AKP'nin adayına 1 milyon oy fark atmıştı.
2029 yerel seçimlerinin bu oy oranı ile kazanmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, YENİ Parti'nin kurulması ve İmamoğlu'nun 1 seneyi aşkın süredir hapiste olup olmadığını oy dışında etkileyip etkilemediğini ifade etti.
CNN Türk'e konuşan Özdemir, İmamoğlu'nun tutuklanmadan önce İstanbul'a hizmette bulunduğunu iddia etti. Özdemir, "Ekrem Bey cezaevinde değilken de İstanbullunun beklediği hizmetleri İstanbul'a görememişti " dedi.
Ana muhalefet partisi üyesiyken AKP'ye geçen İstanbul'daki belediyeler için de Özdemir, 'hizmet' iddiasına yer verdi. Özdemir, "Birçok belediye başkanının AK Parti'ye katılması bu süreçte aslında en çok hizmet odaklı bir kişinin burada olması nedeniyle de ifade etmek isterim" dedi.
2024'te Türkiye'nin birinci partisinin muhalefetinde bir yıl sonra dikkat çeken operasyonlar yaşandı. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere birçok belediye başkanı tutuklandı. Muhallefet, haklarda kesinleşmiş bir karar olmayan ve tanık ifadeleri ile başkanların ve belediye çalışanlarının tutuklanmasına tepki gösterirken, yargının siyasileşmiş iddiasıyla operasyonlara eleştiri yaptı.
Faizler kredide beklerken mevduatta düştü35 izlenme
Kent diken üstünde! STK’lar da uyardı: Olağanüstü artış!112 izlenme
İnan Güney gözaltına alındığı gün kızının yaptığı çizimi paylaştı: 'Babam gelene kadar bu yazı burada kalacak' demiş27 izlenme
4 deprem uzmanı tek tek açıkladı! Bundan sonra Kütahya'da ne olacak?30 izlenme
13 Ocak Salı kar tatili olan iller32 izlenme
Bankacı Seçil Erzan ile ilgili flaş gelişme! Silivri'ye sevk edildi, Bahar Candan ve Nihal Candan ile aynı koğuşta56 izlenme
Hakikaten yuh ! Yine Metro Turizm yine iğrenç bir skandal daha !4954 izlenme
PTT ve e-Devlet'ten sonra maskenin yeni adresi belli oldu185 izlenme
CHP Trabzon İl Başkanı'ndan açıklama: "İmamoğlu’nun ziyareti engellenmeye çalışılıyor"
Türkiye Covid-19 verilerinde Avrupa'da birinci sıraya yükseldi: İstifa çağrısı geldi!
Kaynak arayan hükümet 'salma' vergi getirmeye hazırlanıyor!
Sağlık Bakanı açıkladı: 23.957 yeni vaka tespit edilirken, 101 kişi hayatını kaybetti, 6.941 kişi sağlığına kavuştu!