Mahir Esen’in Tele 1’deki haberine göre, AKP iktidarının, S400’lerin teslimatından sonra uygulanacak AKP yaptırımlarından kaçabilmek için, Temmuz ayında Rusya ile bir gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.
Bu önemli haber, Moskova yakınlarındaki bir çöplükten çıktığı ileri sürülen, ancak Rusya yönetimi tarafından sızdırıldığı tahmin edilen bir belgeye dayanıyor. Toplantıya ait tutanağın yer aldığı belgeye göre, Rus Maliye Bakanı ile görüşen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, bankalararası para transferi ağı olan Swift’e alternatif arıyor. AKP hükümeti, Rusya’nın geliştirdiği finansal sisteme Türkiye’nin dahil olmasını istiyor.

Belgeye göre, Rusya Maliye Bakanlığı Mali Politikalar Departmanı Yardımcısı, görüşmenin aciliyeti nedeniyle toplantının masraflarını ve Türk yetkililerinin Moskova Havalimanı yakınlarındaki konaklama ücretini kişisel olarak karşıladı.
Rusya maliye bakanı Alexeı Moıseev, söz konusu toplantının gerçekleştiğini Bloomberg’e doğruladı.
Moıseev açıklamasında, söz konusu müzakerelerin hala devam ettiğini ve imzalanacak genelgeye göre ilerleme yapacağını söyledi.
İsmini vermek istemeyen üst düzey bir yetkili Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi de görüşmelerin olduğunu Bloomberg’e teyit etti.
Rusya Maliye Bakanlığı ise konu ile ilgili basın açıklaması yaparak, atılan çöplerin imhasından sorumlu kuruluşu soruşturacaklarını söyledi.
Asgari ücretler kıyaslanınca Avrupa bizi kıskanıyor mu ?304 izlenme
MHP İlçe Başkanı bir kilo eroinle yakalandı: Genel Merkez harekete geçti37 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a ödeyeceği tazminat 5 katına çıkarıldı!47 izlenme
İmamoğlu eylemleri sonrası Emniyet'ten flaş adım! Biber gazı stokunu artırmak için ihaleye çıkıyor24 izlenme
Trabzon, Artvin, Erzurum, Muş ve çevre kentlerde meteor düştüğü iddia edildi!136 izlenme
6.2 milyar lira nereye harcanabilir?133 izlenme
Erzurum'da AKP'li başkan yeni döneme hızlı girdi! Belediyeye ait 45 taşınmazı satışa çıkardı!365 izlenme
Afrin ve Diyarbakır’da 3 şehit!211 izlenme
Almanya'dan Türkiye'ye dönen kaçaklara ayda 2 bin Euro
Hizbullah’tan İsrail’e gözdağı: "Zamanı geldiğinde çatışmalara katılacağız"
Erkam Yıldırım'ın Venezuela 'gezisinde' yeni gelişme: Ülkedeki Türkler, Binali Yıldırım'ı yalanladı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.904 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.354.153’e, can kaybı da 49.012’ye yükseldi!