AKP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını seçime yatırdığı iddiaları giderek güçleniyor. Sadece eski Bakan Mustafa Varank’ın afişleri değil, bütün AKP’li adayların kartvizitleri, broşürleri, kitapçıkları, seçim ofisleri gibi masrafların belediye kasasından karşılandığı ortaya çıktı.
31 Mart 2024’te belediye başkanlığını CHP’nin kazandığı Bursa’da, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP’nin milletvekili adayları olan eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da aralarında bulunduğu birçok kişinin masrafı, Büyükşehir’in kasasından ödenmiş. İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Varank için hazırlanan seçim afişlerinin belediye tarafından ödendiğini söyledi.
Sadece afişler değil AKP’li adayların kartvizitleri, broşürleri, kitapçıkları, seçim ofisleri gibi masrafların Bursa Büyükşehir Belediyesi kasasından çıkan paralarla hazırlandı. Seçim ofisleri, seçim yemekleri, saha çalışmaları kapsamında belediye bütçesinden çıkan para 819 bin 151 TL oldu. AKP’li vekil adaylar için hazırlanan ürünlerin tutarı 1 milyon 545 bin 100 TL.
170 bin adet kartvizit için 106 bin TL
20 bin adet AKP Kadın Kolları kitapçığı 60 bin TL
40 bin adet AKP seçim kitapçığı 302 bin TL
955 bin adet AKP seçim broşürü 894 bin TL
4.400 adet AKP kadın kolları için etiket 20 bin TL
50 bin adet seçim el ilanı 11 bin 400
75 bin adet seçim afişi 151 bin 700 TL
Nefes
Veli Ağbaba'dan Komisyon'da Mehmet Şimşek'e tepki: "PTT'nin 2025'te sattığı resmi pul fiyatı 210 TL. En büyük para birimimiz 200 TL, pul alamıyor. Türkiye’nin geldiği nokta bu"9 izlenme
Ali Erbaş’ın yerine Diyanet İşler Başkanlığı'na Safi Arpaguş atandı9 izlenme
Milyonlarca sürücünün ehliyeti geçersiz olacak: Son 4 gün! Yapmayanlar 7 bin lira fazla ödeyecek6 izlenme
Ayşenur Arslan'dan Erdoğan'a: Çok tehlikeli bir oyun oynuyorsun! Ne yaptığının farkında mısın?327 izlenme
Üsküdar'da yeni dönem: AKP'den kalma 16 kaçak yapı yıkıldı27 izlenme
Bir doktor daha corona virüsünden hayatını kaybetti!77 izlenme
Döviz kurlarının 2013'ten bu yana nasıl değiştiğini izleyin ve görün !458 izlenme
Emeklilerin maaş farkı tarihi belli oldu! Temmuz ayı emekli zam farkı ne zaman ödenecek?114 izlenme
AKİT yazarı eski AKP'li vekil kadın cinayetlerini durdurmak için çabalayanlara hakaret etti!
Mahkeme Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğunu tescilledi!
Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, enflasyonla ilgili gerçeği açıkladı: "Hiperenflasyon dönemine girdik"
İsrail, işgal planını itiraf etti: "Yardımlar durdurulacak, siviller sürgün edilecek"