Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre iktidar tarafından hazırlıkları süren Büyükşehir Belediyeleri Taslağı, finansman ve etik düzenlemelerin dışında, bu belediyelerin idari yapı ve ilçelerle olan ilişkileri konusunda da yeni düzenlemeler getirecek.
8 ayrı bölümden oluşan taslağın ilgili bölümündeki düzenlemelere göre imar planı hazırlamakta esas yetkili belediye meclisleri olacak. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resen plan yapma ve kontrol yetkisi olacak.
Belediyelerin görevlerini ihmal etmeleri durumunda yeni bir mekanizma kuruluyor. Halkın sağlığı ve esenliğini ilgilendiren konularda, belediye üzerine düşeni yapmazsa, mahkeme, valilik, bakanlığa kadar uzanan uzun süreç kısaltılıyor. Örneğin, bir bölgeye su verilemiyorsa, valilik hizmetin üç gün içinde yapılması için uyarıda bulunacak. Yapılmazsa, doğrudan hizmeti valilik üstlenecek. Bütçesi merkezden sağlanacak ve belediye başkanı hakkında görevi ihmal soruşturma süreci başlatılacak.
https://www.abcgazetesi.com/buyuksehirtaslagindadegisiklikilcelereayributceverilecek49633
İsrail ürünleri satan markete dilekçe verip "Ürünleri kaldırırsanız alışveriş yapacağız" dediler36 izlenme
10 ton kokain soruşturması sürüyor: Çetin Gören dahil 10 kişi için tutuklama talebi10 izlenme
130 bin emeklinin maaşı riske girdi: 3 gün süre verildi18 izlenme
‘İki kez oy kullandı’ iddiasında flaş gelişme!518 izlenme
128 milyar doları kim aldı? Kimler kazanç sağladı?113 izlenme
15 milyon hane bu zamla çarpılacak9 izlenme
Muharrem İnce Hakkari'de konuştu1641 izlenme
Darbe girişiminin 5. yılında kadrolara doldurulan tarikatların tam listesi!72 izlenme
Kanal İstanbul ihalesini, Danıştay’a inat aynı firmalara iki katına verdiler!
İzmir’de 501 sağlık çalışanına corona virüsü teşhisi konuldu!
Lübnan'dan Türkiye'ye göçmen akını: Biletler tükendi!
Emeklilerin öfke dolu protestosunda TÜİK binasına domates yağdı! "Hırsız TÜİK emekliye hesap ver!"