AKP’nin yaptığı “tıklım tıklım” kongrelere dikkat çeken Genel Sağlıkİş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, İzmir’de yaptıkları bir basın açıklaması nedeniyle sosyal mesafe cezası aldıklarını söyledi. Bacaksız, “Kanunlar bizim için mi işliyor? Onların işine geldiğinde kanun var, işine gelmediğinde kanundan muaflar” dedi.
‘ONLARA HER ŞEY SERBEST’
Aldığı cezaya ilişkin Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal'a konuşan Genel Sağlıkİş Başkanı Bacaksız, “İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili bir tepki vardı. Biz de oraya açıklama yapmaya gitmiştik. Bana sosyal mesafeden ceza vermişler. Balçova Kaymakamlığı da bu cezayı işleme koymuş” dedi.
Konuyla ilgili kendisine savunma hakkı verilmediğini söyleyen Bacaksız, “Cezanın hukuki altyapısı sağlıklı işletilmemiş. Bu ceza verilirken benim savunmama başvurulmadan, kamera kayıtları gibi unsurlara bakılarak bir ceza verilmiş. Yine ‘ben yaptım oldu’ mantığı var. Buna İzmir Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz ettik ve cezayı yargıya taşıdık. Şimdi sonucunu bekliyoruz” dedi.
İktidarın çelişkili uygulamalarına dikkat çeken Bacaksız, “Yasalar herkese eşit uygulanmalıdır. Kim olduğunuz fark etmez. Bizleri böyle yapay sorunlarla uğraştırıyorlar. Biz bir basın açıklaması yapacaksak arkadaşlarımızın pandemi tedbirlerine uymasına çok dikkat ediyoruz. Bu konuda en hassas bizken kendileri tıklım tıklım” ifadelerini kullandı.
AKP kongrelerindeki kalabalıkları anımsatan Bacaksız, “Kendi parti mitinglerini yapıyorlar. Esnaf kan ağlıyor ama kendilerine her şey serbest. Böyle bir hukuk devleti olur mu? Başkalarına karşı bir beklenti içine girdiklerinde ‘kanuna göre’ diyorlar ama kendileri hiçbirine uymuyorlar. Kanunlar bizim için mi işliyor? Onların işine geldiğinde kanun var, işine gelmediğinde kanundan muaflar” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpkongreleritiklimtiklimdoluykensaglikcilarasosyalh64648.html
Büyük felakette yedinci gün: Can kaybı 24 bin 617, 12 saati aşkın süredir yeni açıklama yok37 izlenme
İmamoğlu açıkladı, AKP döneminde hiç edilen devasa paranın miktarı ortaya çıktı! 'İsrafa son verdik, 4.2 milyar lira tasarruf sağladık'54 izlenme
Primi zamanında yatırılmayan EYT'lilere kötü haber61 izlenme
Uçak hangarları, ilahiyat fakültesine dönüştürülecek68 izlenme
AKP'de büyük çözülme: Fark en az 20 puan!56 izlenme
Rabia Naz’ın babası Nurettin Canikli’nin şikâyeti sonrası gözaltına alındı!157 izlenme
Migros çalışanları kasa kilitleyip eylem yaptı! 'Gecemizi gündüzümüze kattık, hakkımızı istiyoruz!'84 izlenme
Olcay Kılavuz Sinan Ateş cinayeti hakkında ilk kez konuştu: 'Zerre dahlim olsa kafama sıkarım'62 izlenme
Halk yazlık saray için böyle dedi! "O kaynak millete harcansaydı"
İran, ABD'nin saldırısının ardından İsrail'i 'Hayber' füzesiyle vurdu
2. Abdülhamit’in hayali Filyos Limanı 2014 yılında 537 milyon liraya ihale edildi ancak maliyet dudak uçuklattı!
RTE'nin koruma müdürü ve yeğeni Ali Erdoğan'ın oğlu, arabayla bakın nasıl dolaştı !