Hüseyin Çelik, KRT TV’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında bakanlık dönemindeki anılarını yazdığı ‘Milli Eğitim’de Üç Beş nöbeti’ adlı yeni kitabını anlattı ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
Hüseyin Çelik’in sözlerinden satırbaşları şöyle:
"KRAL ÇIPLAK, KRİZ DE VAR PAHALILIK DA"
Efendim kral çıplaktır ifadesi şudur, diyelim ki Türkiye yüksek enflasyon var bugün. Bunu gör arkadaş. Yani ben iktidar mensubuysam, enflasyon yoktur demenin manası var mı, var enflasyon. Hukuksuzluk var mı var, adaletsizlik var mı var, bunun 50 çeşidi var. Ha bunu gördüğü halde, e benim iktidarım yapıyor diye bunlar yoktur derseniz, siz kendi kendinizi kandırırsınız. Bakın hep söylerim “gündüz ortasında gözünü kapatan sadece kendine gece yapar, gün ışımaya devam eder.
Siz Alevileri yok saydığınız zaman, Kürtleri yok saydığınız zaman yok olmuyor ki. Siz kendi kendinizi kandırıyorsunuz kardeşim. Dolayısıyla “Kral çıplaktır” demek Ahmet’i Mehmet’i hedef almak anlamına gelmez. Türkiye’de karşı karşıya bulunduğumuz gerçekleri görmek anlamına gelir.
Yargı Tayyip Erdoğan’a sopa olarak kullanıldığı zaman CHP’liler alkışlıyordu. Kimse çıkıp demiyordu ya arkadaş bu adama haksızlık ediyorsunuz, diye… Bugün de biz demiyoruz.
"SAYIN ARINÇ VİCDAN SAHİBİDİR"
Sayın Arınç vicdan sahibi bir insandır. Dürüst ve namuslu bir insandır. Ve aklına yatmayan vicdanına yatmayan, hukuka uygun olmadığını düşündüğü, demokrasiye uygun olmadığını düşündüğünü çıkıp bir yerde söylüyor. Bundan siz memnuniyet duymalısınız. Hemen bir taraftan birileri saldırmaya başlıyor.
Bülent Arınç Bey olsun, ben olayım birçok arkadaşımız Ak Partiyi kuran ve Ak Partiyi iktidar yapan insanlarız, bizim kurduğumuz bahçede birileri gelip gecekondu yapmış oradan abuk subuk şeyler söylüyor. Bu benim de zoruma gidiyor, Sayın Arınç’ın da başkalarının da zoruna gidiyor.
Bizim eleştiriye açık olmamız lazım. Neticede AK Partinin yaptığı kalkınmayı birisi görmemezlikten gelirse bu kördür demektir, hiç kusura bakmayın. Ama esas olması gereken nedir biliyor musunuz? Bir hukuk devleti, iki adalet, üç şefkat, dört merhamet, beş doğruluk, altı kamu malına karşı özen, yalan söylememek, başkasının derdiyle dertlenmek vs. buna 50 tane özellik sayabilirsiniz.
Yeniçağ
‘Yenidoğan Çetesi’nden sonra şimdi de diyaliz çetesi! Yatağa bağımlı hastalar, usulsüz şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk ediliyor17 izlenme
Cumhur İttifakı'nı korkutan tablo: Millet İttifakı farkı açıyor!58 izlenme
BAE izin vermedi, Sedat Peker'in iddiaları Erk Acarer'in hesabından paylaşıldı! İşte çarpıcı açıklamalar!79 izlenme
Milyonlarca kişinin verileri kimlerin elinde?11 izlenme
Kızılay 3 yılda 6.5 milyar lira dağıttı, paralar nereye gitti?136 izlenme
Aynı gün 13 ilde orman yangını: Türkiye'nin dört bir yanı yangın yeri21 izlenme
Beş şehidimizle ilgili yürek yakan ayrıntı23 izlenme
Fırat’ın doğusuna kara harekâtı başladı115 izlenme
Elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümünde yeni gözaltı kararları
CHP'li Tanrıkulu 'intiharları' Meclis gündemine taşıdı: 17 yılda 53 bin 784 kişi intihar etti!
Cumhuriyet mirası botanik bahçesinde inşaat mı başlıyor?
KPSS'de yeni iddia: "İki dershaneye giden bazı öğrencilerin bütün cevapları doğru!"