AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı Habertürk canlı yayınında enflasyona ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulunmuş, Akbaşoğlu, “Sıkıntıları görmüyor değilim, yaşadıklarımızı Avrupa ile Amerika ile bütün dünya ile kıyas etmek zorundayız. Sonuç itibarıyla bunun sadece Türkiye’yi etkileyen bir sıkıntı ve kriz olmadığını dolayısıyla Fransa’da, Almanya’da 150 euroya dolan bir poşet, bugün 750800 euroya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 67 oranında 1’lerin altındayken enflasyon 67 kat artmış.” ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözlerine ilişkin daha sonradan açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili, “lafzı ile kastının farklı olmasından kaynaklı” bir yanlış anlaşılma meydana geldiğini söylemişti.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, sanatçı Gökhan Özoğuz da, Akbaşoğlu’nun bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.
Özoğuz, “Yalan çok kötü bir şey ama ucunda aç kalmış, enayi yerine konmuş insanlar varken işlemez.” ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi, çakarlı aracını paylaşıp polise kafa tutan oğlunu sahipsiz köpeklerle kıyaslayıp savundu23 izlenme
İmamoğlu hakkında yeni dava: 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi8 izlenme
Çelenkleri parçalayan kadın adli kontrolle serbest213 izlenme
İmamoğlu'na siyasi yasak isteyen savcıya ödül!32 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 20.470 yeni vaka tespit edildi, 22.109 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!28 izlenme
EYT’liler yaşa mı yasaya mı takıldı?111 izlenme
Elektrik ve doğalgaza yeni zam geliyor! O tarihten itibaren faturalar resmen 2 katına çıkacak36 izlenme
Yaşanan ekonomik krizi gözler önüne seren gerçek: Vatandaş bayat ekmeğe muhtaç!41 izlenme