AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nde işten çıkarma krizi yaşanıyor. İşçilerin iddiasına göre Belediye Başkanı Hakan Bahadır çok sayıda işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarmalar SGK’dan gelen SMS mesajıyla bildirildi. İşten çıkarmaların belediye iştirak şirketi BAHPAŞ bünyesinde çalışan işçilere yönelik yapıldığı belirtildi.
İddialara göre BAHPAŞ bünyesinde çalışan okul ve cami tuvaletinin temizliğinden sorumlu işçiler 43 bin lira olan maaşları 30 bin liraya düşürülerek belediyenin bir başka iştirak şirketine geçirilmek istendi. Bunu kabul etmeyen işçiler ise işten çıkartıldı. İşçilerden bazılarının işe iade davası açtığı aktarıldı.
Bahçelievler Belediyesi iştiraki olan BAHPAŞ çalışanı olduğunu iddia eden işçilere gelen mesajda “Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi nedeniyle 07.07.2025 tarihli işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Konu CHP Grup Başkanvekili Gencay Özcan tarafından da belediye meclisi gündemine getirildi. Özcan başkanlık makamının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti: “Cami ve okullarda çalışan emekçi kardeşlerimizin maaşlarında böyle bir kesinti yapılması yoluna neden gidilmiştir? Belediyemiz toplamda kaç çalışanımız ile bu şekilde davalık durumdadır? Belediyemizin ekonomik durumu çalışanların maaşının yaklaşık yüzde 50 düşürecek kadar kötü durumda mıdır?”
Gerçek Gündem
Tarkan: 'Direneceğiz, yetti artık'45 izlenme
Bu imzayı kimse beklemiyordu! Genç yıldız resmen Fenerbahçe'de24 izlenme
Hizbullahçılara affa tepki yağıyor22 izlenme
Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağı tarih belli oldu52 izlenme
Erdoğan'ın "İnce" ayarını eski danışmanı yazdı110 izlenme
Boğaziçi kayyumundan skandal karar iddiası: Kütüphaneyi yıkıp kitapları açık hava deposuna koydular16 izlenme
Pes dedirten Pakistanlı tacizi: Genç kızı gizlice takip edip görüntüleyrek sosyal medyadan paylaştı!47 izlenme
Sinan Ateş’in annesine FETÖ’cü diyenlere Ayşe Ateş isyan etti27 izlenme
Cemil Kılıç'a yapılan saldırıya tepki çığ gibi!
Depremzedelere taşınma şoku! Depremden sonra sığınmışlardı, yetkililer 'çıkın' dedi!
Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu: Timur Cihantimur'un olay yerinde annesi Eylem Tok ile yaptığı ilk telefon görüşmesi ortaya çıktı!
İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak 'pudra şekeri' yorumu!