BirGün'den İlayda Kaya'nın haberine göre Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İsmet Taşdemir’in kardeşinden yeğenine birçok yakın akrabasının belediye başta olmak üzere kamu kurumlarında çalıştığı ortaya çıktı. Bir önceki dönem belediye başkanı olarak görev yapan İsmail Taşdemir'in de İsmet Taşdemir ile akraba olduğu öğrenildi. Özellikle son 2 dönemde belediye başkanlarının belediyeye ve kamu kurumlarına tanıdık kontenjanıyla yakınlarını yerleştirdiği görüldü. Yöre halkı, liyakatsiz görevlendirmelere tepki gösterdi.
AKRABA KIYAĞI
Taşlıçay’da yaşayan halk, bölgedeki liyakatsiz görevlendirmeleri eleştirdi. İsimlerini vermek istemeyen yurttaşlar, “Bu aile çok kalabalık. İlçemizin nüfusu da çok az. Taşdemir ailesine yakınsan iş bulman çok kolay. İhaleleri de zaten yakın akrabaları alıyor. Aile içinde bir kazanç söz konusu. Biz akraba kıyağı istemiyoruz. Hak eden görev alsın istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
AKP’li İsmet Taşdemir’in kuzeni Yılmaz Taşdemir’in ise Taşlıçay İlçe Devlet Hastanesi’ndeki güvenlik biriminde çalıştığı belirlendi. İlçedeki yurttaşlar, kentteki birçok kamu kurumunda yakınlarının çalıştığını da ileri sürdü.
KRT
Gezi’ye katılan milletvekili ‘Sürtüğü aynen iade ediyorum’ dedi, Meclis karıştı!43 izlenme
Guterres'ten tahıl teşekkürü: Çabaları için Erdoğan'a ve Türk hükümetine minnettarım28 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.418 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.440.368'e, can kaybı da 49.874'e yükseldi!95 izlenme
Karacabey Belediyesi’nden kelepir arazi! Amaç bütçe açığını kapatmak!61 izlenme
İmamoğlu'ndan üçüncü açıklama: "Kazandık demelerine inanmayın öndeyiz"31 izlenme
20 gün geçti… Kısıtlamalar tabloya nasıl yansıdı?68 izlenme
Merkez Bankası'nın verileri dudak uçuklattı! "AKP Türkiye'yi yabancı ülkelere mi satıyor?"32 izlenme
CHP-HDP deyince başka, AKP-HDP deyince başka konuşup anında U dönüşü yapan vatandaş izlenme rekoru kırdı!51 izlenme