AKP Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş geçtiğimiz hafta kentinin yerel haber sitelerinden birisine konuk oldu. Facebook üzerinde de canlı yayınlanan programda Çetinbaş sunucunun “Kütahya'nın koca bir köy olduğu, gelişmediği yönünde eleştiriler var. Bunlara ne diyorsunuz” sorusuna “Neyle alakalı. Ben böyle düşünmüyorum. Bana bunu söyleyenlere ‘ne eksik' diye soruyorum. Eskişehir ile kıyaslanıyorsa Kütahya'yı daha gelişmiş ve kimliğine sahip buluyorum. Gece hayatının bizim manevi ve milli değerlerimize uymayan hasletlerin, ideolojisini kaybetmiş gençlerin gece yarılarına kadar eğlenmesi eğer bir gelişmişlik modeliyse buna benim söyleyecek sözüm yok.” yanıtını verdi.
FOTO:İHA/Arşiv AKP Kütahya İl Başkanı Çetinbaş’ın sözleri Eskişehirlilerin tepkisine neden oldu.
“Bizim eksiğimiz özel sektör yatırımlarıyla alakalı” diyen AKP İl Başkanı Çetinbaş “ İşte vizyon filmler Kütahya'da. Her hafta en iyi tiyatro gösterileri Kütahya'da. Kütahya Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Kütahya tarih, kültür ve medeniyet şehri… Sakin şehir, kimlikli şehir olması yolunda hareket ediyoruz. Arkadaşlarıma soruyorum; neyi eksik buluyorsunuz? Mesela ben Eskişehir'e gittiğimde teşkilattaki arkadaşlarımız da Kütahya'ya özeniyorlar. Ayıp olmasa söyleyeyim yani… Kütahya'nın çapkınları Eskişehir'e gidiyorsa varsın gitsin. Eğer kasıt buysa… Olur mu yani böyle bir şey?” yorumunda bulundu.
CHP’Lİ BAŞKAN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Çetinbaş’ın bu sözlerine ilk tepki CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar ve AKP Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’dan geldi.HP’li Özkar, “Kütahya'yı temsil etmiyorsun. Ağzından küfür akıyor. Eskişehir ve Eskişehir'in temsil ettiği değerler seni ürkütüyor, ürk zaten. Kütahyalılara ve Eskişehirlilere ettiğin hakaret, senin ve senin temsil ettiğin zihniyetin sona yaklaştığını gösteriyor” derken, AKP’li Kaynarca ise “Kütahya il başkanımızın maksadını aşan cümleler kullandığını düşünüyorum. Eskişehir'de yaşayan ve Eskişehirli olmaktan her daim gurur duyan birisi olarak verdiği örneklerin çok sığ olduğunu ve Eskişehirlileri bağlamadığını düşünüyorum. Bir Eskişehirli olarak, Eskişehir'in tamamının kalitesizlikle suçlanmasını doğru bulmuyorum” dedi.
FOTO:İHA/CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, tepki çeken sözleri savcılığa taşıdı.
“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Gelişmelerle ilgili Sözcü’ye konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, ‘çirkin laflar’ diye tanımladığı sözler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Özkar, yasal ve siyasi sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
TARAFTAR GRUBU CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI YAPTI
Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’a da seslenen Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribünü lideri Murat Diri,“Kütahyalı gençlerin Eskişehir’e çapkınlığa gittiğini dile getirerek Eskişehir’in namusına dil uzatmıştır. Bu sözler bu makama yakışmamaktadır. Eskişehir Kütahya halkı birbirine gider gelir hısımdır. Bu tür açıklamalar zarar getirir. Cumhurbaşkanımızın bu şahsı görevinden almasını rica ediyoruz. Hepimizin annesi, eşi burada Eskişehir'de yaşıyor. Namusumuza hiç kimse dil uzatamaz. Eskişehir modern çağdaş demokratik bir şehirdir. Namusuna uzatılacak herkesin büyük küçük karşısında bulunacaktır. Yetkilere sesleniyorum. Eskişehir çağ kapatan açan bir şehirdir. Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş’a gereği yapılsın. Kütahya Ak Parti il başkanı Ali Çetinbaş görevden alınmalıdır. Bu partiler üstü bir meseledir.” dediler.Eskişehir’de eleştirilere neden olan sözlere ilişkin en çarpıcı tepki ise Eskişehirsporlulardan geldi. Hafta sonunda oynanan Samsunspor maçı sonrası biraraya gelen taraftarlar komşu kent Kütahya’daki bu yorumu protesto ettiler.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akplibaskanincapkinlikyorumuikikomsukentikaristirdi2355594/
Metrobüste öpüşen gençlere müdahale etmeye çalıştı rezil oldu !1730 izlenme
Canlı yayında büyük kavga...! Bardaklar havada uçuştu !1266 izlenme
Malatya depremi sonrası Süleyman Pampal'dan ürküten sözler: 'Beni en çok korkutan fay' diyerek uyardı13 izlenme
Ameliyat olan Murat Çalık'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme: Acil tahliye talep edildi!11 izlenme
Hal esnafı konuştu: "Mazot fiyatları düşmezse indirim olmaz"36 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki vaka sayısı 156.827’ye, vefat sayısı ise 4.340’a yükseldi!82 izlenme
Bir köy öğretmeni, minik öğrencileriyle birlikte kumbarada para biriktirmeye karar verdi ve ortaya bu görüntüler çıktı29 izlenme
Hazine 16,3 milyar TL borçlandı24 izlenme
Sabahattin Önkibar 'Türkiye Arjantin gibi olacak ve Libya'da bakın neyi gizliyorlar?'
Mahkeme CHP kurultayı ile ilgili kararın gerekçesini yazdı: "Mutlak butlan koşulları ispatlanamadı"
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı
Diyanet binasının tuvaletleri 6 milyon TL'ye yenilenecek