AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı Faaliyet Raporu'na göre 2015 yılından itibaren 254 kişinin belediyeye misafir olarak geldiği, bu misafirler için ise belediye bütçesinden toplamda 11 milyon 459 bin TL harcandığı ortaya çıktı.
Belediyenin dudak uçuklatan “misafir” harcamasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu nasıl mide? Ne yiyip, ne içirdiniz? 53 bin kayıtlı işsizin olduğu kentte bir kişi için ortalama 45 bin lira harcamak aymazlıktır, vicdansızlıktır” dedi.
Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı Faaliyet Raporu belediyelerde yapılan yolsuzlukları, fuzuli harcamaları bir kez daha gözler önüne serdi.
Faaliyet raporuna göre Malatya Belediyesi 2015 yılında 50, 2016 yılında 70, 2017 yılında 89, 2018 yılında 45 misafir ağırladı. Bu misafirler için ise toplamda 11 milyon 459 bin TL harcandı.

Söz konusu harcamaları eleştiren CHP Malatya Milletvekili VeliAğbaba şunları söyledi:
“Nasıl bir masafirlik bu anlayabilmiş değiliz. Bu misafirler ne yemiş. Altın mı alınmış bunlara. Bir kişiye 45 bin TL harcanması mümkün değil. Nereyi deşsek pislik akıyor. Belediye meclisinde bu konuyu gündeme getiriyoruz. Hukuki olarak gerekeni yapacağız.”
2015 yılında 50 misafir için 2 milyon 295 bin TL
2016 yılında 70 misafir için 2 Milyon 279 bin TL
2017 yılında 89 misafir için 2 Milyon 785 bin TL
2018 yılında 45 misafir için 3 Milyon 800 bin TL ağırlama parası harcandı.
Halil Falyalı cinayeti davasının sanığından Süleyman Soylu hakkında olay iddia! Ankara’nın gündemine bomba gibi düşecek41 izlenme
Kocaeli'de otobüse binen bir yobaz, mini etekli kadını görünce şoföre ‘Karakola çek’ dedi !2648 izlenme
İstanbul'da metro istasyonuna önce çöp sonra lastik fırlattılar! İBB'den suç duyurusu30 izlenme
10 günde 5 TL zam: Benzin zammı arabayı garajdan çıkarmayacak48 izlenme
Diyanet'in Kuran kursunda 24 çocuğa cinsel istismar iddiasında istenen ceza belli oldu27 izlenme
İki kızı taciz ettiği iddia edilen Afganlı şahıs linç edilmek istendi!122 izlenme
Özel tek tek saydı, Erdoğan'a seslendi: "Al sana ahtapot"18 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanı Ünal: Odatv'ye gösterilen tepki, haberinin ötesinde bir hesaplaşmaya işaret ediyor150 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz'dan Erdoğan hakkında olay yaratacak paylaşım: "Bu bir Yüce Divan konusudur"
İHA'ların motorunu üreten şirket Türkiye'ye yönelik satışlarını askıya aldı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Bu bölgede ayakta kalabilmek için güçlü olmak zorundayız
Buket Aydın’ın hiç okunmayan haber sitesine Halkbank'tan reklam yağıyor