Borç batağındaki belediyeler arasında yer alan AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin bayrak ve flama alımı için milyonlarca lira harcadığı ortaya çıktı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 30 Kasım 2020 tarihinde “Belediyemizin Faaliyetlerinde Kullanılmak Üzere Bayrak ve Flama Mal Alımı İşi” adı altında bir ihale düzenledi.
İki şirketin katıldığı ihale sonrası, 3 milyon 250 bin TL teklif veren “Elvan Reklam Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi” ile AKP’li belediye arasında 16 Aralık 2020 tarihinde sözleşme imzalandı. Ayrıca, ihale kapsamında AKP’li Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da posterleri yaptırılacak.
Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili İlknur Ünlü, BirGün’e yaptığı açıklamada milyonlarca liralık ihaleye tepki göstererek, “AKP’li Sancaktepe Belediyesi, milyonlarca lira borca batmış, borçlarını ödemek için cami yeri, okul binası, kaymakamlık binası dahil taşınmazlarını haraç mezat satmıştır. Bunlar yetmezmiş gibi 85 milyon TL de borçlanmıştır. Esnaf kepenk açamazken, vatandaş yiyecek kuru ekmek dahi bulamazken, yurttaşlar gelecek kaygısı ve pandemi şartları altında ezilirken Sancaktepe Belediyesi’nin 3 milyon 250 bin TL bedelle ‘Bayrak flama ve poster ihalesi’ yapmasını yurttaşlarımızın vicdanlarına havale ediyoruz” dedi.
3.5 MİLYON TL HARCANMIŞTI
Sancaktepe Belediyesi’nce yapılan ancak henüz sonuçlanmamış iki dikkat çekici ihalenin daha olduğunu anlatan CHP’li Ünlü şunları söyledi: “Bu pandemi döneminde belediye kaynaklarının nasıl müsriflikle halk yararına kullanılmadığını, gözler önüne sermesi bakımından manidarlık taşıyor. İhale edilen ancak sonuçlanmayan ‘Belediyemizin Reklam ve Tanıtımının Yapılması İçin Dijital Baskı Afiş Hizmet Alımı İşi” ve ‘2021 Yılı İçerisinde Sancaktepe Belediyesi Tarafından Yapılacak Olan Etkinlikler İçin Süsleme Organizasyonu Hizmet Alımı İşi’ ihalelerinin geçen yılki toplam maliyeti 3 milyon 500 bin TL tutarındaydı.
İHALELER İPTAL EDİLMELİ
Sancaktepe Belediyesi, bu pandemi döneminde yurttaşlarımızın parasını pankart, flama ve şahsi reklamlarına değil, yurttaşlarımız için harcamalıdır. Bu ihaleler kamu yararı gözeterek iptal edilmelidir.”
https://www.birgun.net/haber/akplibelediye32milyontlyebayrakveflamaaldi329811
Açlık ve yoksulluk sınırında büyük artış!34 izlenme
Doğalgaza yine zam geldi!106 izlenme
Soykırım yalanını kabul eden ABD'ye laf çok, icraat yok! ‘ABD’nin soykırım yalanına üsler kapatılarak cevap verilsin’75 izlenme
İşgalin geldiği son nokta: Polis Bursa Gemlik’te Arapça anons yaptı39 izlenme
MHP’li Başkan AKP’lilere sordu: “73 Milyon lira nerede?”104 izlenme
Ankara'da şehir merkezindeki 6 hastane kapatılıyor mu?68 izlenme
Süleyman Soylu: Biz Amerika’ya kafa tutuyoruz!148 izlenme
Erdoğan'a büyük şok: Fark açılıyor, ikinci turda da kaybediyor!50 izlenme
İsrail askerleri Gazze'deki tünellere girdi! İşte dünyanın konuştuğu o tüneller
Çocukların darp edildiği tarikat yurdu önünde eylem: "Kötülük yuvası tarikatları dağıtacağız"
AKP'li belediye elektrik borcunu ödeyemedi, ilçe susuz kaldı!
Akşener'in kızım dediği isim İYİ Parti'den istifa etti