İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) arazi satmasını, alelacele bir meclis kararı ile engelleyen, AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu, kendi ilçesinde cami, okul, hizmet alanı benzeri pek çok yeri sattığı ortaya çıktı. Sayıştay’ın Esenler Belediyesi ile ilgili hazırladığı denetim raporuna göre, Esenler Belediyesi 12 taşınmazı 140 milyon 724 bin 892 TL’ye sattı.
İKİ CAMİ BİR OKUL VE HİZMET ALANLARI
ANKA'dan Oktay Yıldırım'ın haberine göre, Esenlen Belediyesi’nin geçen yıl sattığı yerler arasında Birlik Mahallesi’ndeki “Atışalanı Mimar Sinan Camii”, inşaatı 2014 yılından beri bitirilemeyen, henüz tamamlanmamış durumdaki “Esenler Tekstilkent Camii”, “Esenler Hasip Dinçsoy İlkokulu”, Kemer Mahallesi’nde bulunan Esenler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kullandığı hizmet alanı ile aynı yerin bitişinde bulunan Afet Yönetim Merkezi olarak kullanılan hizmet alanı, Tekstilkent’te bulunan ve eğitim amaçlı kullanılması düşünülen boş arazi de bulunuyor.
Söz konusu yerlerin bazılarının, Esenler Belediyesi’nin devlete olan vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devri için, 2018’de Belediye Meclisi'nde karar alınmıştı.

TEKSTİLKENT’İN TAMAMLAYAMADIĞI CAMİ
Esenler Belediyesi, Esenler Tekstilkent Camisi’nin tamamlanması için geçen yıl ekim ayında bir ihale düzenlemiş, ihaleyi 9 milyon 685 bin 959 TL’ye Birlik Elektrik firması üstlenmişti.
Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman 2014 yılında yaptığı bir açıklamada, mülkiyeti Esenler Belediyesi’ne ait araziye cami yapmak için dernek kurduklarını ve çok yakın bir zamanda caminin temelini atacaklarını söylemişti. Karaduman, “Burada sadece bir cami değil bir külliye yapıyoruz. Cami 3 bin 600 metrekarelik bir alana yapılacak ve 4 bin kişi kapasiteli olacak” demişti.
Ancak Tekstilkent yönetimi cami inşaatını aradan geçen zaman içinde tamamlayamamış ve Esenler Belediyesi konuya el atarak tamamlama ihalesi düzenlemişti.
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Beştepe'yi sallayan 'etkin pişmanlık' çıkışı! Adeta meydan okudu! "Etkin pişmanlık adı altında kurgulanan kumpas alenen çökmüştür"21 izlenme
Türkiye'den sınır dışı edilmişti: 'Dilan Polat'ın kara kutusu' geri döndü23 izlenme
Mahmut Tanal, Ankara mitinginde bir hastaya ulaşmaya çalışan sağlık personelini sırtına aldı18 izlenme
Meyve almak imkansız hâle geldi: Bu pazarda incirin kilosu 240 TL!48 izlenme
Korkunç tablo ortaya çıktı: 6 ayda kapanan işyeri sayısında büyük artış38 izlenme
Ankara’da bu konuşuluyor… Mehmet Özhaseki adaylıktan geri çekilebilir!1287 izlenme
Yandaş yazarın talebi olay oldu!856 izlenme
Sağlık Bakanlığı’nı Menzilciler kuşattı! Koronavirüs testi ihalesi de tarikata verilmiş!92 izlenme
İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırının hemen ardından AKP'li isimlerden tepki çeken paylaşımlar!
İlçe emniyet müdüründen Polonez işçilerine ‘Çocuklarınız iş bulamaz’ tehdidi
Milyonlarca emekli ve memuru isyan ettirecek karar: Ocak ayında eksik maaş alacaklar
‘Tefeci böyle bir faiz istese, tefeciyi döverler’