AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon ziyareti öncesi AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin afişlerini söktü.
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AKP'li belediyenin söz konusu uygulamasına tepki gösterdi.
"Yaklaşık bir aydır Trabzon’da bütün boşluklar AKP pankartları ve afişleriyle donatıldı. İnanın biz kendi afişlerimizi asacak yer bulamadık" diyen Kaya, "Bulabildiğimiz o küçücük boşluklara afişlerimizi astık. Biz de seçim çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz ama bugün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a gelecek diye bütün pankartlarımızı ve afişlerimizi söküp atmışlar. Hiçbiri bir yerde yok. Köprüye bakın; bütünüyle AKP’nin afişleriyle dolu. Üst geçitler, köprüler, her taraf… Bizim bir afişimize bile tahammül edemiyorlar. Böyle bir şey olamaz! Böyle bir nezaketsizlik, seviyesizlik, kalitesizlik olamaz. Biz de bu ülkenin bir siyasi partisiyiz, hatta bu devleti kuran siyasi partiyiz. Biz de mi aynı şeyi yapalım?" ifadelerini kullandı.
Kaya şöyle konuştu:
"Ayıptır, böyle siyaset olmaz, böyle çirkeflik olmaz. Ey AKP yetkilileri, bunun kimin yaptığını biliyoruz! Sizin afişlerinize dokunulmazken, bizim bütün afişlerimiz sökülüp atılıyorsa bunun sorumlusu sizsiniz. Buradan Trabzon Valisi’ne sesleniyorum Sayın Valim, Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum Sayın Emniyet Müdürüm, Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesleniyorum Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım; bu afişlerimiz ve pankartlarımız size emanetti ama görüyorum ki hiçbir tanesi yerinde yok. AKP’nin, MHP’nin bir tane afişine dokunulmamış ama bizim hiçbir afişimiz bırakılmamış. Ayıptır! Bu afişlerimiz nerde ise, kim söktüyse bunu tespit edin ve lütfen afişlerimizi yerine astırın. Şimdi biz de sizin yaptığınız gibi mi yapalım, biz de çıkıp oraya oradaki afişleri mi söküp atalım? Ahlaklı, vicdanlı insana yakışır mı bu?
Ey AKP yetkilileri, aklınızı başınıza toplayın. Yakışacak işler yapın. 21 yıldır iktidardasınız ama yaptığınız işler hiç yakışmıyor, hiç doğru değil. İktidar partisi olarak sorumluluk sizde. Büyükşehir belediyesi sizde, bütün makamlardaki, bütün koltuklardaki isimleri siz atadınız. O pankartları koruma kollama görevi de iktidar partisinin, İçişleri Bakanı’nın, Sayın Vali’nin, Emniyet Müdürü’nün. Bakın bir tane pankartımız yok, bir tane, ayıptır. Gerçekten ayıptır. Böyle bir siyaset olamaz, herkes aklını başına toplasın. Bu siyasetin kirli alanına bizi çekmeye çalışmayın, o alana biz girmeyeceğiz. Biz düzgün yürüyüşümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz ama siz de yakışan işler yapın. Bu tür küçük işlere tevessül etmeyin, ayıptır ya.
Gerçek Gündem
Facianın yaşandığı madene ilişkin yeni skandal duyuldu!69 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Vali korumasının kayıp aracı belediyede çıktı25 izlenme
Atatürk’ü yok sayan Diyanet camide cemaati birbirine düşürdü43 izlenme
AKP’li belediyelere bütçe var, muhalefete yok41 izlenme
Sağlıkçılara şiddet bitmiyor! Maskesiz gelen kadın, kendisini uyaran doktora saldırdı!82 izlenme
Ülkenin ekonomik durumunu gözler önüne seren tablo: 1 TL’ye 3 bayat ekmek ve askıda ekmeğe talep çok!72 izlenme
'Dar gelirli seçmen' anketinde çarpıcı sonuçlar! Saray İttifakı'nın toplam oy oranı...52 izlenme
99 arazi daha Erdoğan'ın imzasıyla satışa çıkarıldı! Aralarında Şeker Fabrikalarının taşınmazları da var56 izlenme