CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz AKP’li Çorum Belediyesi’nde yaşandığını ileri sürdüğü çok ilginç bir usulsüzlüğü ortaya çıkardı.

Foto: SÖZCÜ / Çorum Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz
KENDİ ARAÇLARINA KİRA ÖDÜYORLAR
Bu zamana kadar belgesiz ve bilgisiz konuşmadığını ifade eden Tuncay Yılmaz, belediyede yaşanan skandal olayı ise şöyle anlattı:
* Yıllardır belediyenin araç kiralama ihalelerini alan şirket, 2014 yılında 19 KL 333 plakalı aracı satın alıp dönemin belediye başkanına makam otomobili olarak kiraya veriyor.
* Şirket, 2 yıl sonra bu aracı belediye şirketi olan BELTAŞ’a hibe ediyor. BELTAŞ’ın üzerine geçen aracın plakası değiştirilerek 19 BB 001 yapılıyor.
* Kısa süre sonra bu aracı eski sahibi olan şirket kiralıyor. Ve yine aynı aracı belediyeye kiraya veriyor. Yani belediye kendisine ait olan araca aylık 5 bin 200 TL kira ödüyor. Bu yöntem belkide diğer araçlarda da uygulanmış olabilir.

Foto: SÖZCÜ / Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın
SORULARINA CEVAP İSTEDİ
Şeffaf belediyecilik çağrısı yapan Tuncay Yılmaz, AKP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a, “Şayet araç Çorum Belediyesi’ne aitse neden dört yıl boyunca kendi aracınıza kira ödediniz? Araç kiralama ihalelerini bu kadar gündeme getirmeseydik DMO’dan belediyeye araç alınmayacak ve bu tezgah devam mı edecekti? diye sordu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediyekendisineaitaraca4yildirkiraoduyor6015734/
Cumhur İttifakı'na katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Erdoğan üçüncü kez aday olamaz" demiş!65 izlenme
Taksim bombacısı Ahlam Albashir’i evinde saklayan Ferhat Habeş'le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı91 izlenme
Burası Samsun, bir tarafta AKP standı, diğerinde Muharrem İnce standı ! Farkı görün !6673 izlenme
Sağlık Bakanlığı’na bir milyonluk dava!101 izlenme
Kamu bankalarına ait sigorta şirketleri Varlık Fonu’na geçiyor!130 izlenme
Yüksek Hızlı Tren’e de yolcu garantisi verilmiş!258 izlenme
Atatürk için 'Zurnanın son deliğiydi' diyen Akit TV sunucusu hakkında suç duyurusu!244 izlenme
AKP'li isme 470 milyon TL'lik ihale!52 izlenme
İmamoğlu'ndan sert Akın Gürlek mesajı: "Hiçbir şey olamazsan bakan olursun!"
AKP'ye iki seçimden de kötü haber! Avrasya Araştırma anket sonuçları açıklandı: CHP 1. parti, muhalefet cumhurbaşkanlığı yarışında önde!
2 katı ödeme mağdura yapılsın
1400 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi'nin müteahhidi: "Suçum ne, anlamadım!"