AKP’li Pamukkale Belediyesi, iştiraki olan şirketle yerel bir gazete basılması için sözleşme imzaladı. Bastırılan gazeteyi beğenmeyen belediye ödeme yapmayarak şirketi zarara uğrattı, gazeteler de elde kaldı
Sayıştay’ın Paktaş Organizasyon’a dair denetim raporunda öne çıkan başlıklar şöyle:
♦ Sözleşmesiz ‘genel müdür’: Şirkette çalışan işçilerden, aralarında Genel Müdür’ün de bulunduğu 10 personel, iş sözleşmesi imzalanmadığı halde istihdam edildi.
♦ İhalesiz akaryakıt alımında limit aşımı:Şirketin akaryakıt alımlarında limit olarak belirlenen 58 bin 555 TL aşıldı. Üstelik şirket, akaryakıt alımları için yüzde 3 indirimle bir firma ile ihale yapmaksızın anlaşmaya vardı. Bunun sonucunda da 2017 için belirlenen 58 bin 555 TL limitin üzerinde alım gerçekleşti.
♦ Hatalı işe para ödemişler: Şirket, Pamukkale Belediyesi ile aylık 10.000 adet olmak üzere üç ay süreli toplamda 30 bin adet, “Pamukkale’den Gazetesi”nin tasarımı, basımı ve dağıtımı için sözleşme imzaladı. Bu işin ilk kısmı için de Şirket tarafından yerel bir firmaya 10 bin adet gazete için 11 bin 800 TL tutarında ödeme yapıldı. Ancak firmadan alınan bu gazeteler, Belediye tarafından beğenilmedi ve bu iş için Belediye tarafından Şirkete herhangi bir ödemede bulunulmadı. Şirketin faaliyet kapsamı dışında olan bu iş neticesinde hem 10 bin gazete elde kaldı, hem de fuzuli bir harcama yapılarak şirket zarara uğratıldı.
***
Taraftar derneğine otobüs kiralamışlar
AKP’li Manisa Şehzadeler Belediyesi, görev ve yetki alanına dahil olmayan bazı hizmet alımları gerçekleştirdi. Buna göre, bir spor kulübünün Manisa dışındaki maçları için taraftar derneğine otobüs kiralandı. Bazı sivil toplum örgütlerine de turistik gezi amaçlı otobüs kiralandı. Devamında da Manisa’daki yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarına ilişkin ‘hizmet alımı’ gerçekleştirildi. Sayıştay, “belediyelerin spora destek verme sorumluluklarının abartılı bir şekilde yorumlandığını, yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarının görev ve sorumluluklar çerçevesine dahil etmenin oldukça güç olduğunu” belirtti.
https://www.birgun.net/haberdetay/belediyesirketibelediyetarafindanzararettirildi236587.html
500 yaşındaki ağaca kıydılar, yerine villa diktiler!35 izlenme
İbrahim Can Uzun öğretmenin hazin sonu... Atanamayınca intihar etti...51 izlenme
AKP’li eski vekiller tek tek rektör oluyor!159 izlenme
İzmir Atatürk Kültür Merkezi polis merkezi mi oluyor? İYİ Partili Çıray tepkili ‘Atatürk’e ve uygarlığa alerjileri var’59 izlenme
Misafire bonfile sanatçıya nohut!152 izlenme
Merkez Bankası: Faiz artışında enflasyon görünümündeki bozulma dikkate alındı21 izlenme
Mansur Yavaş'tan çok kritik atama!171 izlenme
TSK Komuta kademesinin HÜDA PAR lideriyle verdiği poza CHP'den tepki: "En büyük tehlike"17 izlenme
TEKNOFEST'te maske krizi! Fahrettin Koca, damat Selçuk Bayraktar'ın isteğini reddeti!
Küçük çocuğa istismarda bulunan şahıs, çocuğun ailesine tazminat davası açtı!
Seçil Erzan'ın 'tefecilikle' suçladığı kişinin parası, Fulya Terim’in hesabına gelmiş!
Coronaya yeni önlem! Yürürken sigara içmek yasaklandı!