CHP’nin cami yıktığı yalanını yıllarca söyleyen AKP’lilerin yol yapmak için cami yıkığı ortaya çıktı. Çorum’un Karakeçeli mahallesinde 2014 yılında açılan cami ve türbenin yol yapmak için yıkıldığı öğrenildi. Galip Kuşçuoğlu Vakfı’na ait olan caminin yapımına 2009 yılında başlanırken 2014 yılında ise ibadete açıldı.
Yeniçağ'dan Serkan Talan'ın haberine göre; Çorum Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, yıkımı gerçekleşen caminin açılışını dönemin AKP'li belediye Başkanı tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, caminin yapımına nakdi destek ve doğalgaz tesisatının yapılması için yardımda bulunduğunu söyledi.
Takvimler 2023’ü gösterdiğinde ise Çorum Belediyesi imar planında düzenlemeye gitti. Belediyenin yeni düzenlemesi sonrası yapılan yol çalışması ile caminin yolun ortasında kaldığına karar veriliyor. CHP’li Yılmaz, belediyenin acele kamulaştırma kararı aldığını ve kamulaştırma bedelinin camiye yaptıran vakfa ödediğini söyledi. Yılmaz, Galip Kuşçuoğlu Vakfı’nın kamulaştırmayı kabul etmeyerek mahkemeye gittiğini ancak belediyenin mahkeme kararı ile camiyi yıkmak için harekete geçtiğini söyledi.
Yılmaz, AKP’lilerin yıllarca CHP’nin cami yıktığı yalanını söylediğine dikkat çekerek, AKP’nin zamanı ve yeri geldiğinde, çağın şartlarına uygun bir imar düzenlemesi ilen cami yıkabildiğini söyledi.
KRT
Samsun'da Atatürk Anıtı'na yapılan saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı!119 izlenme
Cemal Enginyurt ile Süleyman Soylu birbirine girdi! 'Pis işler' polemiğinde büyük kavga46 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.575 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.359.728’e, can kaybı da 49.071’e yükseldi!50 izlenme
"İtirafçı oldular" iddiasına çifte yalanlama! Murat Ongun da açıklama yaptı24 izlenme
Müslüm Gündüz yine sahnede! 'Şimdi Atatürk'ü 3 yılda bir anıyorlar, Erdoğan'dan öncekiler hep münafıktı!'100 izlenme
Bayramda işsiz bıraktıkları CHP emekçilerine tazminat da vermeyeceklermiş!24 izlenme
İspanya’da 850 bin haneye maaş bağlanıyor79 izlenme
Kızıl Goncalar'a büyük ceza: 'RTÜK, tarikat ve cemaatlere boyun eğdi'59 izlenme
Özgür Özel YENİ Parti ile ilgili tartışmalara noktayı koydu: "Ne İmamoğlu’nun ne Yavaş’ın ne Özel’in partisi. Milletin partisi."
Erdoğan’ı zora sokacak video ! ‘Bu kişiler hangi partiden ?’
İstanbul Valiliği uyardı: Yarın daha kötüsü geliyor
Tarımın bittiğini gösteren liste: Yüzlerce çiftçinin tarlası ve traktörü icradan satışa çıkarıldı!