Anasayfa1
28 Ocak 2020 ( 109 izlenme )
Reklamlar

AKP’li belediyede mevzuata aykırı lüks araç kiralandı!


AKP'li Mamak Belediyesi’nin, kamu kurumlarına alınacak taşıtların özelliklerine sınırlama getiren Bakanlar Kurulu kararını yok saydığı belirlendi. Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında Mamak Belediyesi’nin mali hesaplarını inceleyen denetçiler, idarenin lüks kategorideki bir yabancı menşeili araç kiraladığını tespit etti.



AKP'li Mamak Belediyesi’nin, kamu kurumlarına alınacak taşıtların özelliklerine sınırlama getiren Bakanlar Kurulu kararını yok saydığı belirlendi. Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında Mamak Belediyesi’nin mali hesaplarını inceleyen denetçiler, idarenin lüks kategorideki bir yabancı menşeili araç kiraladığını tespit etti.

Belediye yetkilileri, kamu kaynaklarından yapılan usulsüz harcama ile gerçekleştirilen taşıt kiralama işini, “Başkentin büyük ilçelerinden biri olmamız nedeniyle ziyarete gelen misafirlerimizin gezdirilmesi için kiralanmıştır” şeklinde savundu.

Mamak Belediyesi’nin, “Gülen’i 100 yıl yaşatacağım” diyen Doktor Tuncay Delibaşı’nın kurucuları arasında yer aldığı vakfa arsa tahsis etmesi ile gündeme gelen Mesut Akgül’ün belediye başkanlığı döneminde mevzuata aykırı şekilde lüks araç kiraladığı öğrenildi. Belediye bünyesine alınacak stationwagon cinsi taşıtların motor hacimlerinin bin 600 cc’yi geçmemesi ve yabancı menşeili olmaması gerektiğinin altını çizen denetçiler, belediyenin kiraladığı araçların bir kısmının yabancı menşeili olduğunu belirledi.

İLGİNÇ SAVUNMA

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Sayıştay’ın, araç kiralama işine yönelik mevzuata aykırılık tespitini kabul eden idare, ilginç bir savunma yaptı. Mamak’ın, Ankara’nın büyük ilçelerinden birisi olduğunu belirten idarenin savunmasında, “Ziyarete gelen misafirlerimizin gezdirilmesi amacı ile ilimizi ve ilçemizi temsil etmesi düşüncesiyle hizmet amaçlı olarak sınırlı sayıda bir adet makam aracı bin 600 cc’nin üzerinde kiralanmış olup, diğer araçlar ise 1600 cc’nin altındadır. Ayrıca Nisan 2019 tarihi itibarıyla makam aracı da değiştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

http://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyedemevzuataaykiriluksarackiralandih26037.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İhalelerle tarikatları besleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin laikliği hedef aldı! "Kendi icat ettiğin bir laikliği bana dayatıyorsun" "Hükümet istifa" sesleri yükseldi: Çiftçiler fiyatlara isyan etti, traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı İstismarcı hoca için tepki çekecek karar! Kazan kaynıyor! Metiner, AKP içindeki kargaşayı ifşa etti!