Kayseri’de AKP yönetimindeki Kocasinan Belediyesi'nde bir çalışanın evrakta tahrifat yaparak 300 milyon TL'yi bulduğu iddia edilen dev soygunu İYİ Parti GİK Üyesi Kazım Yücel ortaya çıkarttı.
İddiaya göre, AKP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Şerife Bozdoğanlı Büyükkeçeci'nin talebiyle Kocasinan Belediyesi'nde sözleşmeli olarak işe başlayan yeğeni Murat Büyükkeçeci'nin Hukuk Servisi'nde işe başlamasının ardından evrakta tahrifat yaparak milyonlarca lira parayı zimmetine geçirerek kayıplara karıştırdı.
Yaklaşık 5 yıldır belediyede görev aldığı öğrenilen Büyükkeçeci’nin yaptığı vurgun iç denetmenin evraklardaki tahrifatı fark etmesiyle birlikte ortaya çıktı.
Belediyenin konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmamasına tepki gösteren İYİ Parti GİK Üyesi Kazım Yücel, şunları söyledi:
Kayseri kamuoyunda ve Kocasinan Belediyesi içerisinde günlerdir konuşulan, iddialar artık gizlenemez boyuta ulaştı.
Kocasinan Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel, evrakta sahtecilik yaparak bir rivayete göre 20 milyon, bir rivayete göre 200 milyon TL arasındaki parayı zimmetine geçirdiği öne sürülüyor. En çarpıcı iddia, konu ile ilgili şahsın, olay sonrası yurt dışına kaçtığı konuşuluyor.
Bu süreçte Hukuk İşleri Müdürünün açığa alındığı iddia edilirken, adı geçen şahsın yıllardır evrakta değişiklik, sahtecilik yapmasına rağmen, kurum amirlerinin bunu yıllarca görmemesi veya işlem yapmaması sorgulanmıyor, sadece bir kişi üzerinde konu suç duyurusuna dönüştürülüyor.
Ayrıca Kocasinan Meclis Üyesi ve KÇETAŞ eski Genel Müdürü olayın üzerini kapatmak için devreye girdiği öne sürülüyor.
Belediyede taşlar yerinden oynarken, kamuoyuna bu konu ile ilgili bir bilgi halen verilmiyor. Millet belediyeye, emlak vergilerini ödemek için borç bulsun, siz buna bile sahip olamayın. Pess!
Sözcü
Halka IBAN dağıtan hükümet paraya sıkıştı, parseller satışa çıktı!76 izlenme
46 bin'lik hesabı dolar zanneden turist hesabı ödemeyeceğini söyledi, hesabın TL olduğunu öğrenince güle oynaya ödedi49 izlenme
Ekonominin ağır topları açık açık uyardı: "Bizi felaket bekliyor"14 izlenme
CHP’nin Soylu hakkında yaptığı suç duyurusu işleme konmadı!64 izlenme
AKP, ekonomik kriz yüzünden seçimi kaybettiğini itiraf etti!22 izlenme
"Ne zaman FETÖ'ye dokunsak AKP'liler durduruyor"203 izlenme
İngiliz The Times’tan Kılıçdaroğlu ve seçim analizi: Erdoğan defterini kapatmak istiyor34 izlenme
Özgür Özel: "Kemal Bey’in böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum. Zaten 6 gün sonra yapılacak kurultay var. 6 gün sonra genel başkanın seçilmesini takip edecektir"16 izlenme
Özgür Özel'den CHP'den istifa eden Mesut Özarslan ile ilgili ilk açıklama
Kalp krizi geçiren vatandaşa müdahalede bulunulmayan özel hastanenin sahibi AKP’li çıktı!
Polonez işçilerine bu kez de Çatalca Müftüsü'nden müdahale! 'Böyle hak aranmaz' diyerek işçilere saldırmaya kalktı
Facebook'tan Diyanet'in sayfasına erişim kısıtlaması