AKP yönetiminindeki Menemen Belediyesi'ndeki 'imar usulsüzlükleri' iddialarına kayıtsız kalamayan vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda müteaahitlerin vatandaşları tehdit ettiği belirtildi.
CHP’li Meclis Üyesi Uygar Kanmış, ekim ayı meclis toplantısında AKP'li Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a yönelik imar planının uygulanmadığını ve 20 dairelik yere 140 daire inşa edildiğini iddia ederek, "babanızın hayrına izin vermiyorsanız rüşvet var demektir" demişti.
Söz konusu iddiaları vatandaşlar yargıya taşıdı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir inşaat firmasına ilişkin 7 vatandaşın Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Dilekçelerde, inşaatların “imar kanununa aykırı biçimde” yürütüldüğü öne sürüldü.
Vatandaşlar, suç duyurusu dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:
Suç duyurusunda, "Müteahhit firmalar vatandaşları tehditler ediyorlar. Benimde bulunduğum tüm komşu parsellere olan çekme mesafelerine uyulmadan, yol çekme mesafelerine uyulmadan haksız zenginleşmeye giderek fazladan bağımsız bölümler inşa edilmesine müsaade edilmiştir. Çocuklarım ve torunlarım artık evlerinde güneş göremeden yaşamak mecburiyetinde kalacaklar. Sokaklarımızda araç park yerleri kalmayacak. Çünkü Menemen Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bu rant ve yolsuzlukların merkezi haline gelmiştir" ifadeleri yer aldı.
Vatandaşlar, Menemen Belediyesi tarafından “rüşvet karşılığı ruhsat verildiği” iddia edilerek şu taleplerde bulunuldu:
Kaynak:ANKA
EYT’lileri bekleyen maaş tehlikesi59 izlenme
Kayyumdan 9,2 milyon TL’lik Kuran kursu42 izlenme
AKP'nin yolsuzluk dosyasına erişim engeli!123 izlenme
LGS’de şaibe iddiası! CHP'li vekilden Bakan Selçuk'a 5 soru49 izlenme
Terör örgütü elebaşı iyice haddini aştı24 izlenme
Bild gazetesi Muhammed Yakut'un ölümünün detaylarını paylaştı47 izlenme
CHP'li Tanal skandal iddiayı duyurdu: Bekçilere polis yeleği mi giydirildi?28 izlenme
CHP mitingi öncesi 'Kılıçdaroğlu' provokasyonu29 izlenme