AKP yönetiminindeki Menemen Belediyesi'ndeki 'imar usulsüzlükleri' iddialarına kayıtsız kalamayan vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda müteaahitlerin vatandaşları tehdit ettiği belirtildi.
CHP’li Meclis Üyesi Uygar Kanmış, ekim ayı meclis toplantısında AKP'li Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a yönelik imar planının uygulanmadığını ve 20 dairelik yere 140 daire inşa edildiğini iddia ederek, "babanızın hayrına izin vermiyorsanız rüşvet var demektir" demişti.
Söz konusu iddiaları vatandaşlar yargıya taşıdı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir inşaat firmasına ilişkin 7 vatandaşın Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Dilekçelerde, inşaatların “imar kanununa aykırı biçimde” yürütüldüğü öne sürüldü.
Vatandaşlar, suç duyurusu dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:
Suç duyurusunda, "Müteahhit firmalar vatandaşları tehditler ediyorlar. Benimde bulunduğum tüm komşu parsellere olan çekme mesafelerine uyulmadan, yol çekme mesafelerine uyulmadan haksız zenginleşmeye giderek fazladan bağımsız bölümler inşa edilmesine müsaade edilmiştir. Çocuklarım ve torunlarım artık evlerinde güneş göremeden yaşamak mecburiyetinde kalacaklar. Sokaklarımızda araç park yerleri kalmayacak. Çünkü Menemen Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bu rant ve yolsuzlukların merkezi haline gelmiştir" ifadeleri yer aldı.
Vatandaşlar, Menemen Belediyesi tarafından “rüşvet karşılığı ruhsat verildiği” iddia edilerek şu taleplerde bulunuldu:
Kaynak:ANKA
İlay Aksoy Suriyelilere bedava ilaç için harcanan parayı açıkladı45 izlenme
İktidar medyası da isyan etti! Hükümete yakın isimlerden Erdoğan'a ağır eleştiriler!106 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği '15 Temmuz silahları' tartışması büyüyor! 'On binlerce kayıp silah nerede?'67 izlenme
AKP'li isim istifa etti, üyelik İYİ Parti'ye geçti, RTÜK Başkanı kara kara düşünüyor: Bildirim yazısını TBMM'ye göndermiyor!39 izlenme
Özgür Özel’in tepki gösterdiği Kuveytli yazardan Atatürk ve Türk Halkı’na çirkin saldırı43 izlenme
4 kişiden 1’i eczanelerde ilaç bulamıyor48 izlenme
Türkiye, 1990 yılında girdiği 'dünyanın en büyük 20 ekonomisi' listesinden düştü!81 izlenme
Çikolatayı alan istifa etti devlete et satan duruyor18 izlenme