AKP’li Üsküdar Belediyesi, kendi tasarrufunda bulunan ancak fiilen lüks bir site tarafından kullanılan parkı kiraya vermek için ihale açtı. Etrafı yüksek duvar, demir parmaklı ve dikenli telle kapatılmış olan park için Belediye, aylık 339 bin TL muhammen bedel belirledi.
Yapımı ve sonrasında siyasi haberlere konu olan, lüks konut sitesi “Şehrizar Konakları” yeniden gündemde. AKP’li Üsküdar Belediyesi yayınladığı bir ilanla, kendi tasarrufunda olmakla birlikte fiili olarak “Şehrizar Konakları” sitesi tarafından kullanılan parkı kiraya vermek için ihale düzenleyecek. Altunizade kavşağının kuzeyinde İstanbul Çevre Yolu’nun kenarında yer alan Şehrizar Konakları’nın bitişiğindeki park, 22 bin 600 metrekare büyüklüğünde. Etrafının yüksek duvarlarla çevrili olması nedeniyle fiilen sadece lüks sitenin kullanımında olan park, seçimlere çok kısa bir süre kala 3 yıllığına kiraya verilecek. Parkın güvenliği, bakım ve temizliği karşılığı kullanımı amacıyla kiraya verileceğini belirten Üsküdar Belediyesi, ihalenin 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacağını ve kiralama süresinin 3 yıl olduğunu duyurdu. Belediye parkın aylık kirasının muhammen bedelini, 339 bin TL olarak belirledi.
Şehrizar Konakları, Emlak Konut’a ait arsa üzerine, ünlü iş insanı Ahmet Çalık’ın şirketi GAP tarafından, 20102014 yılları arasında yapıldı. Arazinin imar planları birkaç kez mahkemelik oldu. FETÖ’nün kumpas olaylarına da konu olan Şehrizar Konakları inşaatının şantiyesi olarak kullanılan söz konusu park alanı, lüks konutların tamamlanmasından sonra park olarak düzenlendi. Parkın etrafı yüksek duvarla kapatılarak sitenin kullanımına sunuldu. GAP’ın arsa karşılığı hasılat paylaşımı esasına göre yaptığı 38 blokluk sitede 209 lüks daire bulunuyor. Şehrizar Konakları’nda AKP’li ünlü simaların daire sahibi olduğu biliniyor.
Gerçek Gündem
Elektrik faturasını böyle şişirmişler!47 izlenme
Araba saltanatının sicili yayınlanmaya başladı: 2 araçtan 1'i damada...183 izlenme
Artık yurt dışında okumak da hayal oldu! İtalya, 3 yıllık vize başvurularını durdurdu16 izlenme
Sazlıdere Barajı'na TOKİ konutu yapmak isteyen Bakanlığın İBB'den her yıl 60 milyon lira aldığı ortaya çıktı34 izlenme
Meral Akşener Denizli’de konuştu "Ne iş yapıyorsun Hulusi Akar!"602 izlenme
Vatandaş ‘çaresiziz’ dedi AKP’li Mehmet Metiner propaganda yaptı44 izlenme
Kılıçdaroğlu Türkiye’nin beklediği belgeleri açıkladı597 izlenme
İşte Yeni Türkiye ! 'Ben Meleğim' diyen sahtekârlara, çocuğunun tedavi parasını kaptırdı !657 izlenme