AKP'li belediyelerin Melike Şahin, Mabel Matiz, Hüseyin Turan konser yasaklarına Aydın'ın Nazilli ilçe belediyesi de tiyatro yasağıyla katıldı. Yunus Günçe'nin 13 Temmuz'da Nazilli Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu'nda sahneleneceği duyurulan “Karı koca işleri – bir aşıklar atışması” tiyatro oyununu iptal etti.
EBABİL HAREKATI İPTALİ İSTEDİ
CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in seçim öncesi Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen'e ait olmakla suçladığı sosyal medya hesabı Ebabil Harekâtı'nın tiyatro afişiyle birlikte paylaştığı “Ak Partili Nazilli Belediye Başkanı sayın @KursatEOzcan, seçimden önce Cumhur ittifakı seçmenine ağır hakaretler eden bu adamın oyunu ile ilgili gereken hassasiyeti göstereceğinizi umut ediyoruz” çağrısından kısa bir süre sonra Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tiyatro oyununu yasakladığını duyurdu. Ayrıca sosyal medya hesabından, harekatın whatsapp hesabına “İptal ettik” diye bilgi verdi.
“TEPKİSİZ KALAMAZDIK”
Seçimler öncesi İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye katılan Belediye Başkanı Özcan, tiyatro gösterisinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak duyurdu:
“Seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalamazdık. Bu nedenle Yunus Günçe'nin ‘Bir Aşıklar Atışması’ adlı gösterisini salonumuzda yapılmasına izin verilmemiştir. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Saygılarımla.” Bu paylaşımdan sonra Ebabil Harekatı hesabından “Teşekkürler sayın başkan” paylaşımı yapıldı.
“SİPARİŞ İLE İPTAL”
Yasak kararına tepki gösteren Yunus Günçe de Ebabil Harekatı'nın paylaşımının görseliyle birlikte tepkisini, “Aydın Nazilli oyunumuz belediye başkanı SİPARİŞLE iptal ettiği için gerçekleşemeyecek. Kamuoyuna saygı ve sevgilerimizle duyurur. Kendisine bu modern, özgürlükçü, demokratik, yenilikçi, vizyoner ve yüksek ahlaklı siyasi kariyerinde başarılar diliyoruz” ifadeleriyle paylaştı.

KRT
Konkordato başvurular çığ gibi! Son 10 aydaki sayı son 3 yılı geçti30 izlenme
Eski TÜİK Başkanı AKP'nin işsizlik yalanını deşifre etti!102 izlenme
Bir AKseçmenden, Şeker Fabrikalarının satışına akıllara zarar yorum !3916 izlenme
Et ve Süt Kurumu: Kuyruklar oluştuğu için zam yaptık!71 izlenme
Sosyal medyanın klavye delikanlısı bir pkk'lı, bakın nasıl kediye dönmüş !961 izlenme
Kozmetikten iç giyime... İşte AKP iştiraklerinin iç yüzü!148 izlenme
İşsizlik rakamlarında büyük artış! İşsiz sayısı bir ayda 275 bin kişi arttı!60 izlenme
Geriye gençlerin ayakkabı kulesi kalmıştı: Saraçhane'deki polis müdahalesinin görüntüleri ortaya çıktı!40 izlenme
13 anketin ortalaması belli oldu: Hangi partinin oyu yüzde kaç?
Günlük harcamanın 10 milyon TL’ye ulaştığı ortaya çıkmıştı... Saray’dan şoförlere ‘simit’ parası!
Ferdi Zeyrek, hastaneye kaldırılmadan birkaç gün önce Cider Yolu'nda çalışan yol yapım işçilerini ziyaret edip içecek dağıtmıştı
Memleketin geldiği son nokta! Gaziantep’te evlerden 'sıvı yağ' çaldıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı!