Ticaret Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetleriyle bunlara harcanan paralara ilişkin soru önergesine, 'ticari sır' yanıtı verdi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetleriyle bunlara harcanan paraları sordu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzasıyla CHP’li Alpay Antmen’in önergesine verilen yanıtta "Belediyelere ilişkin talep edilen bilgiler ticari sır niteliğinde olduğundan bahse konu talebin karşılanması mümkün bulunmamaktadır" denildi.
Antmen, önergesine verilen yanıta tepki göstererek şunları söyledi:
"Ben Milletvekili olarak halk adına Anayasa’nın verdiği görev ve de yetkiyle belediyelerin 2003 ila 2020 yılları arasında yurt dışından neler ithal ettiklerini sordum. Belediyelerin ithal ettiği ağaç, peyzaj ve zirai ürünleri nedir ne kadar ödenmiştir diye sorular yönelttim. Gelen yanıt ise ‘ticari sır’ oldu. Ne demek ticari sır? Ben kimsenin özel ticari ilişkisini sormuyorum. Halkın parasıyla yürüyen kurumların yurt dışından neyi ne kadara aldıklarını sordum. Halkın parası nerelere harcanmış bunu öğrenmek istedim. Anlaşılıyor ki ticari sır diyerek kapatmak istedikleri parasal ilişkiler var"
Alpay Antmen sadece 1 ağacı 26 bin 500 liraya alan AKP’li Belediyelerin bulunduğunu ifade ederek "Bu sadece ortaya çıkanlar. Kim bilir vatandaşın milyarlarca parası kimlerle çarçur edildi. Kimler zengin edildi ve bu ihya edilen kişilerden neler alındı? Bunların hepsinin ortaya çıkması gerekiyor. Vatandaşın parasını harcayıp arkasından bu paraları nereye harcadıklarını sorunca ‘ticari sır’ diyemezsiniz. Diyorsanız korktuğunuz bir şey var demektir" ifadelerini kullandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akplibelediyelerinharcamalariticarisirmis1735633
Dolar/TL’de yeni zirve23 izlenme
Dilipak: Belediyelerle geldi, belediyelerle gider180 izlenme
Çiftçiler ve ailelere yönelik yardım paketleri peş peşe açıklandı!27 izlenme
KYK yurt ücretlerine dev zam! 15 Eylül'e kadar depozito ödemeyenin kaydı silinecek44 izlenme
Depremin merkez üssü Malatya Kale'den ürküten görüntü! Bölgeden dumanlar yükseldi50 izlenme
Fransa'nın sağcı gazetesinden dikkat çeken Erdoğan analizi21 izlenme
Akbelen’deki ağaçları böyle kestiler!35 izlenme
Türkiye, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 78. sıraya geriledi!62 izlenme
Sapık şeyh Fatih Nurullah'ın, Gezi Parkı eylemleri gibi durumlara hazırlıklı olmaları için müritlerine telkinde bulunduğu görüntüler!
CHP'li Tanrıkulu: "İmamoğlu'nu ağır suçlamalarla buraya getirdiler, ellerinde hiçbir kanıt yok”
Bankacılıkta 'ilahiyatçı' dönemi! Uyuşmazlıkları çözecekler!
Hastaneye götürülen İmamoğlu'ndan ilk mesaj