AKP'li Arnavutköy Belediyesi ihalelerinin önemli bir kısmının, belediye
iştiraki ARAŞ A.Ş. üzerinden sonuçlandırıldığı, bu yolla da şeffaflık ve
rekabet şartlarının önünün kesildiği tespit edildi
Kapalı devre sistemiyle işleme konulan rant trafiğinin her iki ayağındaki isim ise ilçenin AKP'li Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ve kurmayları. Başkan yardımcıları Yavuz Fırat, Osman Akkaya, Kemal Aygenli, Turgut Baran, ve M. Hakan Şişman’dan oluşan ekip, bir yandan belediyeyi yönetirken, diğer yandan da ARAŞ A.Ş.’nin yönetiminde yer alıyor. Ekipte dikkat çeken bir başka isim de ilçenin AKP eski yöneticisi Zeki Koç.
103 İHALEYLE 117 MİLYON TL
Arnavutköy’deki ihaleleri mercek altına alan Gazete Damga, Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın, belediye hizmet alımlarının birçoğunun yönetim kurulu başkanlığı yaptığı ARAŞ A.Ş.’ye gitmesi için ihalelerde örtülü olarak inisiyatif kullandığını ortaya çıkardı. Baltacı, aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği belediye iştiraki ARAŞ A.Ş. eliyle, personel hizmeti, yemek, temini, araç kiralama ve organizasyon etkinliği gibi değişik kategorilerdeki 117 milyon TL’lik ihale pastasının rotasını başkanlık yaptığı firmaya çevirdi. İhalelerdeki yaklaşık maliyeti ihale öncesinden bilen Baltacı ve ekibinin, ihale aşamasında verdiği tekliflerin altında fiyat verme imkanı olmadığı için de rekabet şartları ihlal edildi.
4 BİN TL AZ 5 BİN TL OLSUN
Gazete Damga'dan Cengiz Alçayır'ın haberine göre; Belediye Başkanı Haşim Baltacı, belediyedeki 5 başkan yardımcısını da belediye şirketinin yönetim kuruluna dahil ederek işleri daha da kolaylaştırdı. Belediye şirketi, kazandığı 103 ihaleyle şirket kasasına milyonlarca doları aktarırken, şirketin, doğrudan temin yoluyla elde edilen kazancı ise şimdilik sır. Başkan Baltacı, şirket yönetiminde yer alan başkan yardımcılarına “Huzur hakkı” başlığı altında aylık 2 bin 500 TL ödenmesinin yolunu açarken, kendisine ödenen 4 bin TL'yi de az bularak bin lira artışla bu rakamı 5 bin TL olarak belirledi.
ARAŞ A.Ş. KAPALI KUTU GİBİ
Yasa gereği, belediye iştiraki firmalar Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) tabi olduğundan dolayı, meclis üyelerinin denetim hakkı bulunmuyor. O nedenle de belediye şirketinde ne olup bittiğini yönetim kurulundan başkasının bilmesi de mümkün değil. Gelişmelerden rahatsızlık uyduklarını belirten Anavutköy MHP İlçe Başkanı Yüksel Emir ise Ocak ayı belediye meclis toplantısında ARAŞ A.Ş. ile ilgili soru önergesi verecekleri kaydederek, "Ne olup bittiğini biz de bilmiyoruz” diye konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/akplibelediyeninihalehilesidesifreolduh67434.html
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: "Uzaya Türk yemekleri gönderilebilir!"71 izlenme
Kamu İhale Kurumu'nun 2018 raporunda 9 milyar TL'lik hata!128 izlenme
Pasaportsuz Bulgar akını!44 izlenme
Geçiş garantisi tuttu 'Avrasya Tüneli' yine para yuttu! CHP'li Yavuzyılmaz belgeleriyle paylaştı22 izlenme
Tasarruf Genelgesi tarih oldu: Türk Tarih Kurumu'nda 2,9 milyon TL’lik araç ihalesi yapıldı38 izlenme
Gizlediler: Bundan sonra elektrik faturalarında dağıtım bedeli görülmeyecek111 izlenme
Hatay'da karanlığın faturası vatandaşa kesildi: Bakanlık "Yetersiziz" diyemedi "Çok ısınıyorsunuz" dedi!24 izlenme
Muğla’daki yangınlarda son durum! Kaç hektar alanın kül olduğu açıklandı68 izlenme