Hannover Konsolosluğu’nda muavin konsolos olarak görevli olan Mehmet Fidan ve Güler Fidan, Yeşilyurt Belediyesi üzerinden gri pasaportla yapılan kaçakçılığı ilk fark eden isimler olmuştu.
Emekliliklerine kısa bir süre kalan Mehmet Fidan ve Güler Fidan, Konsolosluğunun epostasına, Yeşilyurt Belediyesi’nin “Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek” üzere bir gezi düzenleyeceğine dair bilgilendirme mesajı gelmesi üzerine skandalı ortaya çıkarmıştı. Mehmet Fidan konuyla ilgili “Eşim Muavin Konsolos Güler Fidan, 2020 yılının son aylarında Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla gelen “gri pasaport” sahibi 45 kişilik kafileden şüphelendi ve olayı mercek altına aldı. Daha sonra, Almanya’ya gelenlerin geri dönmediklerini sistemden tespit ederek, Başkonsolosu defalarca uyardı. Konunun insan kaçakçılığı ile ilgili olduğunu ısrarla anlattı ve hem Ankara’ya hem de Almanya’daki 13 Başkonsolosluğa dağıtımlı bir mesajla, ivedi bir şekilde konunun Dışişleri’ne iletilmesi için bir yazı hazırladı.” açıklamasında bulunmuştu.
CEZA VERİLDİ
Kaçakçılığı ortaya çıkarmalarının ardından merkeze çekilen Fidan çifti bu süreçte mobbinge maruz bırakılmıştı. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı disiplin soruşturması başlatmıştı.
Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, bakanlığın soruşturması sonucunda Fidan çiftine ceza verildi. Bakanlığın kararında, “Fiillerinizin ağırlığı ve niteliği dikkate alınarak brüt aylığınızdan 1/8 oranında ‘aylıktan kesme’ cezası ile tecziye edilmeniz uygun görülmüştür” denildi.
İşte o kararlar:


NE OLMUŞTU?
Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiası, diğer AKP’li belediyelere de sıçrmış, Elazığ Arıcak, Akçakiraz, Baskil, Ordu Korgan, Tokat Erbaa ve Bursa Yıldırım gibi ilçelerde de benzer olayların yaşandığı iddia edilmişti. Öte yandan, Almanya’da başlatılan soruşturma davaya dönüşmüştü.
5 şeker fabrikasının satışı ile ilgili flaş gelişme!368 izlenme
1919 metrelik dev bayrak yürüyüşü!99 izlenme
Afrikalı iş insanı AKP'li vekili suçladı28 izlenme
Sonunda Atatürk'ün devleti yeniden kurmadığını da söyledi!8147 izlenme
Sinan Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı Yıldırım istemiş!51 izlenme
Türkiye suçlular için cennet! Interpol'de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış33 izlenme
CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: CHP’ye attığın çamur eline yapışıp üstüne bulaşıyor94 izlenme
Atatürk’ün mirası kaderine terk edildi!81 izlenme
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde skandal memur alımı!
CNN Türk İmamoğlu’nu yakından çeken kameramanların işine son verdi!
CHP’den kamu arazisi şirketlere kullandırılıyor iddiası: Kaymakamlık reddetti CHP görüntüleri paylaştı
KYK Kız Yurdundaki kan donduran görüntülere Bakanlıktan soruşturma: Öğrencilerin odasında yaz boyu 'sapıklar' kalmış