Sivas Madımak Oteli'nde 33 aydın, sanatçı ve iki otel görevlisi yakılarak katledilmesinin 28’inci yıldönümünde AKP’li İzmir Bergama Belediyesi’nin “eğlence” organize edeceği gündeme gelmişti.
Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden Bergamalı şair Metin Altıok’un kızı, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, AKP’li Belediyenin gerçekleştireceği “eğlence” organizasyonuna ilişkin sert tepki gösterdi. Altıok, “Müzikten, sanattan ‘rahatsız’ olanlar biz değiliz. Sanatçılardan, aydınlardan rahatsız olup, onları ateşe veren zihniyet, bugüne kadar hiçbir 2 Temmuz günü Sivas Katliamı’nı kınayan, adaletin izini süren bir açıklama yapmadı. Aksine katilleri önce Madımak otelinde bir anı köşesinde kurbanlarla birlikte anarak onurlandırdı. Sonra insanlık suçlarında zaman aşımını ‘hayırlı’ buldu. Kişiye özel afla eli benzin bidonlu katili serbest bıraktı” dedi.
“BÖYLE BİR ACIYI YOK SAYIP…”
Şair Behçet Aysan’ın, ‘Değişen bir şey yok. Aynı gökyüzü aynı keder’ sözlerini hatırlatan Altıok, “Bugün, 28 yıldır süren davanın 7 yıldır bekletilen kararı için AYM kararı açıklanacak. Bergama Belediyesi de böyle büyük bir acıyı yok sayıp “şenlik” yapmakta elbette beis görmez. Görevi devralınca ilk iş önceki Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’in özenerek halkın erişimine sunduğu kütüphanenin yetkilisine mobbing uygulayan, kent tiyatrosunun yönetmenini süren birinin başkanı olduğu kentin, büyük şairi Metin Altıok’un farkında olması beklenebilir mi? 35 canımızın acısına, vicdanında yer bulabilir mi? Sivas’ta yitirdiğimiz canlarımızı her zaman Bergama’mızda andık. Behçet Aysan’ın dizelerinde olduğu gibi: ‘Değişen bir şey yok. Aynı gökyüzü aynı keder.’” ifadelerini kullandı.
“BİZ KATİLİMİZİ TANIYORUZ”
Altıok, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Biz katilimizi tanıyoruz. Onların 28 yıllık sürek avı, bizim 28 yıllık ağırlığımız, acımız. Şaşırmıyoruz ama yılmıyoruz da. Biz o gün, önce her yıl olduğu gibi yitirdiklerimizi anmak üzere başta Sivas olmak üzere her yerde olduğu gibi İzmir’de de; Alevi Dernekleri, Sivil Toplum kuruluşları ve siyasi partilerle birlikte buluşacağız. Aynı akşam İzmir Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla sanat susmaz, müzik yasaklanmaz, türküler yanmaz diyeceğiz. ‘Şiir yaşasın!’ diyeceğiz.”
Oy verene de hizmet yok: Bağış ve ek vergilerle toplanan milyarlar depremzedeye gitmedi37 izlenme
Enver Aysever tutuklandı22 izlenme
CHP’li Murat Emir, AKP'li Efkan Ala'yı resmen rezil etti! "15 Temmuz’da Gürcistan hava sahasında mıydınız?"19 izlenme
Mehmet Akif Ersoy'dan dehşete düşüren itiraflar: "Karıma münasebetsiz mesajlar attı"16 izlenme
Vatandaşı 'fakir' diye aşağılayan AKP'li personel İBB'den kovuldu !406 izlenme
Büyük skandal! FETÖ'cüler gizli belgeleri yayınladı!115 izlenme
Romanya meclisindeki tartışmada bunlar söylendi 'Değerli meslektaşlar ! Biliyorum ki, çalmayı Erdoğan'dan öğrendiniz !'2272 izlenme
'Sahte diploma' skandalında yeni gelişme: BTK iptal edilen sahte e-imza sayısını açıkladı21 izlenme