Şanlıurfa’daki AKP’li Haliliye Belediyesi, hazırladığı afişlerle sosyal medyada dalga konusu haline geldi.
Belediyenin “Gençlik merkezlerimizin gurur tablosu” başlığıyla sokaklara astığı afişte, bazı öğrencilerin “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tıp Fakültesi’ni” kazandığı iddia edildi. İTÜ’de tıp fakültesinin bulunmadığını belirten sosyal medya kullanıcıları, belediyi mizahi yorumlarla tiye aldı.
Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, yanlışın ‘öğrencilerin hatalı bilgi vermesinden’ kaynaklandığını savundu.
Çiçek paylaşımında, “Öğrencilerin sehven yapmış olduğu hatalı bildirimden dolayı bir yanlışlık olduğu belirtilmiştir. Öğrencilerimizin yerleştirme belgelerini kontrol edebilirsiniz” dedi.
İlginç afişten öğrencileri sorumlu tutmaya çalışan Çiçek, belediye yetkililerinin İTÜ'de tıp fakültesi olmadığını bilmemesine ilişkin ise herhangi bir özeleştiri vermedi.
İKİ ÖĞRENCİ ÖZEL ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞ
Ayrıca Çiçek, paylaşımında öğrencilerin hangi bölümleri kazandıklarını gösteren ekran görüntülerine de yer verdi.
Bu paylaşıma göre “İTÜ Tıp Fakültesi’ni kazandığı” ilan edilen gençlerin Harran Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin tıp fakültelerine yerleştikleri görüldü.
‘Özel okul’ statüsündeki İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin burssuz olarak ücretli şekilde, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni kazanan öğrencinin ise “yüzde 25 indirimli” okuyacağı görüldü.


Çöp dökmeye çıkan genç kıza saldırdı! "O..pu musun, neden böyle giyiniyorsun!"71 izlenme
Yeşil pasaportlu yüzbinlerce Türk’e soğuk duş: AB sayıları 2 milyonu geçince vize koyuyor31 izlenme
'Beyaz et' operasyonunun ardından kırmızı ete dev zam!20 izlenme
Tam kapanma kararı alındı! İşte detaylar...105 izlenme
Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak 'emekli' kelimelerini Google'da arattı, Türkiye'deki sonuçlar çok farklı: Mutsuz, evde oturan, para sıkıntısı çeken...59 izlenme
Savcılığın 'diploma' oyunu ifşa oldu! Dosyadaki diğer 27 kişi için ayırma kararı38 izlenme
1929 yılında çıkarılan 1416 sayılı yasa ile Boğaziçi Üniversitesi’ne tepeden inme atama yapılıyor: Arka kapıdan kadrolaşma!46 izlenme
Küçükçekmece’de neler oldu?196 izlenme
Kağıt üzerinde durduruldu denizde devam etti: Türkiye'den İsrail'e 456 gemi seferi
Dilipak "İçimizdeki bu beyinsizler yüzünden Ak Parti ANAP gibi dağılır gider"
İmamoğlu: "Ekrem teferruattır, mesele memlekettir"
Oturduğum ev sağlam mı, #deprem'e dayanıklı mı? Fay hattı sorgulama ekranı