İlçe belediyesi Meclis Denetim Komisyonu 2019 yılı Denetim Raporu’na muhalefet şerhi koyan CHP’li Meclis üyesi Cemal Sataloğlu, “ihaleye fesat karıştırma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından ilçe belediyesi ve belediye encümeni hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığa sunulan dilekçeye göre belediye, kendi reklam alanlarını AKP’ye yakın vakıflardan İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) ücret almadan kullandırmış. Sataloğlu, sorumlu kişiler hakkında kamu davaları açılarak cezalandırılmalarını istedi.
Dilekçede, kanunen suç duyurusunda bulunması gerekenin belediye başkanlığı olduğu ancak bu şikâyeti yapmadığı belirtilerek “Harekete geçmemiş, işlenmiş olan suçların üzerini kapamıştır” denildi. Belediyelerin kendisine ait taşınmazları, istediklerine diledikleri fiyatla devredemeyecekleri belirtilen dilekçede, taşınmazların ihale yapılarak kiraya verilmesi gerektiği anlatıldı. Dilekçede, ilçe belediyesine ait Rüzgârlıbahçe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki otopark nedeniyle belediyenin 250 bin 336 lira zarara uğratıldığı kaydedildi.
Dilekçede, Canlı Tasarım Reklam Ajansı’na ihaleye çıkmadan Beykoz Belediyesi’ne ait 100 noktada toplam 300 adet sabit ve hareketli reklam alanı sağlandığı, firmanın da bu alanları kiraladığı anlatıldı. Dilekçede, “Dolayısıyla Beykoz Belediyesi, Canlı Tasarım Reklam Ajansı’nı ihale yapılmaksızın sebepsiz olarak zenginleştirmiştir. Zenginleştirme bedeli hesaplandığında en son ay kira bedeli olan 54.641.30TL üzerinden hesaplama yapılırsa idare, Canlı Tasarım Reklam Ajansı’nı 2018 yılı (8 ay) + 2019 yılı (12 ay) = 1.092.826.00 TL sebepsiz zenginleştirmiştir” denildi. 2019 yılı hediyelik tatil seti yaptırılması ve dağıtım hizmeti alımı işinin, başka firmalardan teklif alınmadan sonuçlandırıldığı ve ilgili evraka ulaşılamadığının anlatıldığı dilekçede, “Asfalt serimi, bakımı ve onarım işi ihalesi için yaklaşık maliyet tutarı fiyat hesaplama endeksleri dikkate alınmadan yapılmış olduğundan ihale usulüne uygun yapılmamış, rekabet ve şeffaflık sağlanamamıştır. İhaleyi alan firmanın işi yapmadığı, alt yüklenici sıfatını haiz olduğunun görülmesi nedeniyle işbu ihale usulsüz ve hukuka aykırı niteliktedir. İdare, İHH vakfı tarafından yapılan reklam ve ilanın gelirini almamış, söz konusu gelirin elde edildiğine dair herhangi bir evrak sunamamış, kamu kaynaklarını koruyamamıştır” ifadeleri yer aldı.
6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İstiklal Caddesi'nde yeni önlemler alındı!33 izlenme
İstanbul’da ekmeğe gayri resmi zam: 3,5 TL’ye çıktı!55 izlenme
İBB’de mülk tartışması: İmamoğlu veto etti!53 izlenme
Çarpıcı ‘128 milyar dolar’ analizi: Rezerv satışına rağmen TL eridi!51 izlenme
AKP’den istifa eden eski Nevşehir Belediye Başkanı Arı: "Sizler düşmanlığı tercih ettiniz"38 izlenme
CHP Parti Meclisi’nin yüzde 60’ı değişecek16 izlenme
4 kıtada müşavir saltanatı!153 izlenme
Erdoğan'ın anketçisi karşıya geçti! Seçimler 2. tura kalır712 izlenme
'25 liraya üretilen kırmızı et, tüketiciye 75 lira'
Bir bu eksikti! 300 genci ailelerinden koparan Mustafa Çabuk'un yeni videosu sosyal medyada gündem oldu: 'Halifemiz geliyor'
Türkiye’deki koronavirüsten ilk ölüm vakasının bulaştırıcısı da hayatını kaybetti!
İktidar yalakasını, İhsan Eliaçık canlı yayında rezil etti !