Çekmeköy Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında, önceki yönetim zamanında yapılan “Sponsorluk Sözleşmesinin” feshi için hazırlanan teklifi görüştü.
Kurulduğu 2009 yılından beri Çekmeköy Belediyesinin, 3 dönem belediye başkanlığını yapan Ahmet Poyraz, mart 2024’te yapılan son seçimde de aday olmuş ancak seçimi, CHP’li aday Orhan Çerkez kazanmıştı.
Eski başkan Poyraz seçimden iki buçuk ay önce, 16 Ocak 2024 tarihinde AS Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. ile bir protokol imzalamıştı.

Kısaca elektronik ödeme yapmayı kapsayan “Çekmeköy Kart” ile ilgili protokol yapılabilmesi için, Belediye Meclisi’nden yetki alınmıştı.
CHP’li yeni yönetim söz konusu protokolün dayanağı olan Meclis kararının iptal edilebilmesi için Meclisten yeniden yetki alması gerekiyordu.

Protokolün iptali için hazırlanan teklifte şöyle denildi:
“İlgi meclis kararı kapsamında; Çekmeköy Belediye Başkanlığı ile AS Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. arasında Belediye Başkanı tarafından 16.01.2024 tarihinde üç yıl süre ile protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamında anılan iş ve işlemlerin Çekmeköy Belediye Başkanlığı tarafından yürütülmesi planlandığından bahse konu protokolün fesih edilmesi adına yetki alma zarureti hasıl olmuştur.
Bu bağlamda; ‘Yetkide paralellik ilkesi’ uyarınca yürürlükteki mevzuat hükümlerinde aksine bir düzenleme bulunmadıkça, bir idari işlemi yapmaya yetkili olan makamın, o işlemin ortadan kaldırılması, değiştirilmesi veya geri alınmasında da yetkili olarak kabul edildiğinden, ‘Yetkili organların kararını almak şartıyla sözleşme yapmak’ kapsamında sözleşme yapma yetkisi, ilgi Meclis Kararı ile alındığından, ‘Yetkide paralellik ilkesi’ doğrultusunda; ilgi Meclis Kararının kaldırılması ve gereği akdedilen 16.01.2024 tarihli protokolün fesih yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi hususlarının uygun bulunması halinde karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim."
Söz konusu teklif Mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.
AKP’li eski yönetimin protokol yaptığı AS Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’nin sahibi Haluk Sert aynı zamanda eski bir AKP’li.

İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu olan Sert, As Yatırım inşaat firmasıyla biliniyor. Söz konusu As ödeme firmasını 2020 yılında kuran Sert, 2002 yılında AKP Eminönü ilçe teşkilatında görev aldı.
2009’da AKP’den Ataşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Sert, imar ve şehircilik komisyonlarında da görev almıştı.

Cumhuriyet
IBAN'a para gönderirken dikkat, EFT ücretlerine dev zam geldi26 izlenme
6 yaşında istismar davasında yanıt bekleyen sorular31 izlenme
Bu çocuk Süleymaniye yurdundan.... Ailelere sesleniyor 'Çocuklarınızı bu yurtlara vermeyin !'18608 izlenme
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Terör örgütü PKK'ya ağır darbe30 izlenme
Bilim adamları, nükleer patlama sırasında evde en güvenli noktayı belirledi.23 izlenme
AKP yandaşı Osmanlı Ocakları 200 bin kişilik 'trol' ordusu kurdu! 'Her gece bir odaya çekilip 2023 mücadelesi veriyoruz. Çünkü o günü almalıyız'82 izlenme
AKP'li Kütahya Belediyesi’nin dudak uçuklatan mobilya ihalesi!188 izlenme
Şarbon tespit edilen köy karantinaya alındı!96 izlenme
AKP'nin İstanbul kamuoyu yoklamasında dört isim öne çıktı: Perde arkasında kim şanslı?
DİSK: Krizin bedelini krizi çıkaranlar ödesin!
6 ABD tanker uçağı havalandı! Uluslararası uçuşlar durdu! Açıklamalar art arda geliyor, kritik 24 saat
Eski AKP'li yönetici ihya oldu! Altı ayda altı LED ekran ihalesi!