AKP İstanbul Milletvekili ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, sosyal medya hesabından hayvanların bakımsızlıktan öldüğü görüntüleri paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef almaya çalıştı.
Kaya, "Hayvanları bu koşullara mahkum eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gayrı insani yönetim anlayışı için hayvanseverlerimiz neden yeterince seslerini yükseltmiyor" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER AKP DÖNEMİNE AİT ÇIKTI, PAYLAŞIMINI SİLDİ!
Betül Sayan Kaya'nın paylaştığı görüntüler ise 2018 yılında çekildiği ve AKP dönemine ait olduğu ortaya çıktı. Kaya, AKP dönemine ait olduğu anlaşılınca paylaşımını sildi.

AİLESİNE VERİLEN GÖREVLER DİKKAT ÇEKİYOR
Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt'e büyükelçi olarak atanmıştı.
Sayan'ın bir diğer kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olduğu biliniyor. Nazmiye Sümeyye Sayan'ın hem müdürü hem de ortağı olduğu DİGİMEG Eğitim Danışmanlık ve Medya Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti AKP'li belediyelerden aldığı yüklü ihalelerle gündeme gelmişti.
Bir başka kardeş Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda (BTK) müsteşar yardımcılığı görevini yürütüyordu, ancak 25 Mayıs 2016 tarihinde görevinden istifa etmişti.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir başka kardeşi, Ömer Fatih Sayan ise hala BTK başkanlığı görevini yürütüyor.
Sayan kardeşlerin babası olan Avukat Ramazan Sayan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son derece yakın bir isim olduğu biliniyor.
Erdoğan Hollanda krizinden sonra Fatma Betül Sayan için "Elimizde büyüyen bir kızımız" ifadesini kullanmıştı.
"MİLLET İŞ BULAMAZ, ONLARIN AİLE SAADETİ BOZULMASIN!"
CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Twitter hesabından Kaya'ya tepki gösterdi. Özkan, Kaya'nın ailesinin devletteki işe yerleştirmelerini hatırlattı.
"O yanlış bilgiler paylaşmış biz gerçekleri paylaşalım. AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya'nın bakan olduğu dönemde neredeyse tüm yakınları devlette yöneticilik yaptı/yapıyor! Millet iş bulamaz, onların aile saadeti bozulmasın!" diyen Özkan şu görseli paylaştı:

İşte o tweet:
https://www.krttv.com.tr/gundem/akplifatmabetulsayankayaibbyihedefalirkenrezilh90573.html
Zonguldak'taki seçimde CHP'den çalınan oyların belgesi! AKP'nin adayı bu şekilde kazanmış28 izlenme
Zarar eden fındık üreticisi isyan etti 'Biz size oy verdik başkan oldunuz ya, o başkan değişir 2019'da !'482 izlenme
İmamoğlu’ndan ÇED raporu onayına tepki! "Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız!"12318 izlenme
Gazeteci Sedef Kabaş serbest bırakıldı19 izlenme
Emniyet ve Jandarma, Canan Kaftancoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak43 izlenme
Vedat Işıkhan’ın emeklisi sürünüyor Fatih Karahan’ınki hayatını yaşıyor17 izlenme
İBB, TÜRGEV’in 171 milyon lira harcanan beş yurdunu geri aldı!164 izlenme
Medrese ahırında asılı bulunan Abdulbaki'nin babası konuştu: "Yapılacak bir şey yok, şikayetçi olmayacağız"57 izlenme
Müjdelerle çıkarılan Karadeniz gazı sahiden gaz çıktı!
Prof. Dr. Sadettin Korkmaz: İnşallah açıklanan rakamlar gerçekçidir
Köylerde köy yumurtası kalmadı: Endüstriyel ürünler ülkeyi sardı
Türkiye sınırına gelen Suriyeli şarlatanın sözleri tepki çekti: 'Türk duvarını yıkacağız'