Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre; Gazi Konut İnşaat 22 Şubat’ta araç kiralama ihalesine çıktı. İhale, savaş, salgın hastalık, acil ve özellikli işler için kullanılması gereken “21b” yöntemiyle düzenlendi.
SÖZCÜ TV’de yayınlanan habere göre, söz konusu ihalede sadece iki firma davet edildi. Teklif veren tek firma ise AKP’den aday adayı Memik Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Özel Eğitim Taşımacılık ve Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu.
Firma ile Gazi Konut İnşaat arasında 1 Mart’ta 1 milyon 896 bin liralık sözleşme imzalandı. Kaç araç kiralandığına dair detayların yer aldığı teknik şartname ise yayımlanmadı.
Firmanın aldığı ilk ihale ise bu değil. Sonuçları 29 Mart’ta yayınlanan ve 28 Şubat’ta yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İştiraki GBB Enerji’nin araç kiralama ihalesini de 1 milyon 383 bin 250 TL karşılığında bu şirket aldı. Firmanın 2011’den bu yana aldığı ihalelerin toplam bedeli ise 1 milyar TL’yi buluyor.
Öte yandan Gazi Konut İnşaat’ın en az 50 bin kişinin öldüğü 6 Şubat depremlerinde de lüks araç ihalesine çıktığı ortaya çıktı.
Aynı ihale 6 Şubat tarihinde saat 14.00’te de düzenlendi. Ancak ihaleye teklif veren çıkmadığı için ihale iptal edilmişti. Kiralamak istenen araçlar ise son model lüks araçlar olarak kayda geçti.
AKP’den Aday Adayı olan Memik Yılmaz, 2019 tarihinde Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi için “Burada AK Parti bayrağını yeniden dalgalandıracağım” demişti.
Sözcü
İsrailli futbolcu Jehezkel hakkında adli soruşturma36 izlenme
"1 milyon insan işini kaybedecek"721 izlenme
IŞİD'çi Musul saldırısından sonra Konya’da şeyh olmuş!253 izlenme
İran, 300 milyon dolarlık hasar vermişti: Ukrayna'dan çarpıcı iddia16 izlenme
CHP'li İlhan Cihaner: Kongrede Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağım29 izlenme
Evine girerek 16 yaşındaki Beyza Doğan'ı öldüren Selim Tekin hayatını kaybetti.31 izlenme
İYİ Parti'den AKP'ye geçen milletvekili Tuba Vural Çokal hakkında şok iddialar!53 izlenme
Bir Türkiye klasiği!99 izlenme
Ahmet Şık, AKP’nin Büyükşehirleri neden teslim etmek istemediğini açıkladı
Kılıçdaroğlu: "Darbe değil, demokrasi… Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak"
Yangın bölgesine giden Kılıçdaroğlu’ndan iktidara tepki: ‘Verin görevi biz yapalım’
Ali Erbaş 'Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz' demişti, Diyanet'in araçları dudak uçuklattı!