AKP’li Fatma Şahin’in yönetimindeki belediye, büfe esnafına dilekçe ile bu zamları bildirdi. Kirası 1.500 TL olan bir büfe için 12 bin TL kira istenirken 3 bin TL olan kira için 20 bin TL talep ediliyor. Büfeciler bu fahiş zamlar karşısında muhattap bulamazken “Bizi pes ettirip buraları yandaşlarına verecekler” dediler.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Belediyenin kiracısı olarak şehrin çeşitli mahallelerinde hizmet veren bu büfeler için daha önce kasım ayına kadar devir yasağı getirildiğini söyleyen büfe işletmeci S.T., “Tam devretme yasağının süresi bitince bu fahiş zamlarla karşılaştık. Belediyenin büfeleri şirkete devrettiği ve zamları onların yaptığı söyleniyor. Ancak bize zamları belediyenin kendi iştiraki bildirdi. Bize gelen dilekçede ‘Zamlı kirayı ödemezseniz büfeniz boşaltılacaktır’ deniliyor. Belediyede çalışan tanıdıklarımız ise bizi pes ettirip boş kalan büfeleri yandaşlarına vereceklerini belirtiyor” dedi.
VATANDAŞIN CEBİNE YANSIR
Büfeciler bir araya gelerek sorunu çözmeye çalışırken Gaziantep Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Vakas Katırlı ise belediye ile irtibat kurmaya çalışıyor. Katırcı, “Biz belediye yetkilileri ile görüştüğümüzde bize ‘işletmeler şirkete devredildi onlarla konuşun biz yokuz’ diyor. Biz de direkt Fatma Şahin’den randevu istedik ona derdimizi anlatacağız. Bu kira zamlarını esnaf ister istemez ürünlerine yansıtmak zorunda olacak. Bu döngüde maalesef olan yine tüketiciye olacak” diye konuştu.
Kaynak: Sözcü
Tele1
Sabahattin Önkibar 'Çalınan milyar dolarlar bakın nerede saklanıyor?'98 izlenme
Bu görüntüler İstanbul Eyüp'teki bir anaokulundan !1813 izlenme
AKP Türkiye’sinde bayram öncesi ‘ucuz baklava’ kuyruğu36 izlenme
Milyonlar iradesine sahip çıkıyor: İmamoğlu için İstanbul'dan tencere-tava eylemlei de başladı!70 izlenme
Son anket açıklandı: Erdoğan'a 'Başkanlık Sistemi' şoku!85 izlenme
23 Haziran seçimleri için çok tartışılacak tebligat... "Sabahtan beri evleri dolaşıp bu kağıtları teslim ediyoruz"815 izlenme
Thodex operasyonunda yeni gelişme: Kritik isim Arnavutluk'ta yakalandı55 izlenme
İmamoğlu "Kamuoyundan gizlemek zorunda kalmıştım" diyerek paylaştı: "Zindanda bir haftadır iki misafirim var"33 izlenme
İstanbul'un ardından Antalya da vakıfların musluğunu kesecek!
TÜGVA’nın eski yöneticisinden itiraf gibi açıklama! Valiyi bile tehdit etmişler
Japon deprem uzmanı 'Yaşam üçgeninde mutlaka olmalı' diyerek açıkladı: 'Şimdiye dek duymadınız'
Vatandaş İŞKUR kapılarını aşındırırken 4. maaşını alacak olan Hamza Yerlikaya o düzenlemenin mimarı çıktı!