İstanbul Şehir Hatları A.Ş., 2018 yılında “İstanbul’un iki yakasındaki köprü trafiği yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve alternatif ulaşım imkânı oluşturmak için” bir çalışma yaptı.
Çalışmanın ardından Anadolu Yakası’ndaki Beykoz ilçesinin Çubuklu semti ile Avrupa Yakası’ndaki Sarıyer İlçesinin İstinye semti arasında kullanmak üzere iki adet arabalı vapur kiralanmasına karar verildi.
SADECE BİR TEKLİF VERİLDİ
İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’ye arabalı vapur kiralamak için sadece Çetinkaya Armatörlük ile Manta Denizcilik iş ortaklığı teklif verdi. Verilen teklifte, iki arabalı vapuru 7 yıl süreyle kiralamak için Şehir Hatları’ndan tam 99 milyon 568 bin TL istendi.
Şehir Hatları da iş ortaklığı ile 1 Ağustos 2018 tarihinde bir sözleşme imzalayarak iki arabalı vapuru 30 Temmuz 2025 tarihine kadar kullanmak üzere yaklaşık 100 milyon TL’ye kiraladı.
BURAK ERDOĞAN’IN ORTAĞINA AİT
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kayıtlarına göre, iş ortaklığı kurarak Şehir Hatları’na milyonlarca liraya arabalı vapur kiralayan iki şirket de kamuoyunun yakından tanıdığı bir isme ait. İTO kayıtlarında iki şirketin de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan’ın yıllardır ortağı olduğu bilinen Mecit Mert Çetinkaya ile ailesine ait olduğu belirtiliyor.
ÜÇ ŞİRKET DE AYNI ADRESTE
Ayrıca, Mecit Mert Çetinkaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan 2007 yılında MB Denizcilik Taşımacılık isimli bir şirket kurdu. MB Denizcilik Şirketi, şehir hatlarına arabalı vapur kiralayan Manta Denizcilik ve Çetinkaya Armatörlük şirketleriyle de aynı adreste. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde üç şirketin adresinin de Üsküdar Salacak’taki bir bina olduğu belirtiliyor.
Burak Erdoğan, 6 Şubat 2007 tarihinde 2 milyon 350 bin dolara aldığı Safran 1 gemisiyle gündeme gelmişti. Oğlunun gemi almasıyla ilgili gelen eleştirilere Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde “Gemi var gemicik var” yanıtını vermişti. Erdoğan’ın bu sözünden sonra oğlu Burak Erdoğan’ın aldığı gemileri dikkat çekmeyi sürdürdü.
https://www.krttv.com.tr/gundem/burakerdoganinortaginaakpdonemindeibbdenmilyonlarcah94039.html
AVM’de Atatürk’e benzemeyen heykel!203 izlenme
Ekrem İmamoğlu o isimleri atadı! İBB'de flaş atamalar!168 izlenme
Atatürk’ün mirası, Hazine hesabına geçirilmiş!114 izlenme
“Beni taciz ediyor laf atıyor” diyen kadını korumak isterken öldürüldü! Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı33 izlenme
Ekonomideki sarsıntı Atatürk’ün mirası kurumları vurdu!88 izlenme
Pazarda esnaf da emekli de dertli! Her şey ateş pahası: ‘80 liraya meyve mi olur? Elmanın tadına bile bakamıyoruz’17 izlenme
Mossad ajanları, İranlı generalleri arayıp tehdit etmiş: Ya rejimden ayrılırsın ya da ailenle ölürsün17 izlenme
Narin cinayetinde asıl fail kim? Dedektif o ismi verdi! İşte cinayetteki en güçlü senaryo28 izlenme
İran destekli grup, Taksim Meydanı'ndan fotoğraf paylaşarak tehditte bulundu!
'Kaşıkçı' davasının Suudi Arabistan'a devri kararına iptal başvurusu!
AKP'liler söyleyemiyor ama ihraç edilen isim tek tek anlattı: "Düzelmezsek sonumuz Çiller gibi olur"
Salim Şen "Karalar giydim" dedi Meclis'i protesto etti! Hukukçu Salim Şen stüdyoda esti gürledi!