Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’ye yönelik "mutlak butlan" kararı ve sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun merkezinde yer aldığı krizle ilgili iktidar kulislerinden kendisine ulaşan dikkat çekici bir görüşmeyi paylaştı. Eski bir AKP milletvekilinin, yaşananların CHP’yi ve Özgür Özel’i güçlendirdiğine dair tespitlerini aktaran Altaylı, sürecin iktidar ve muhalefet cephesindeki yansımalarını analiz etti.
Fatih Altaylı’nın aktardığına göre, kendisini arayan eski bir AKP milletvekili, CHP’deki kurultay iptali ve yönetim değişikliği sürecine ilişkin "Olan bitene inanamıyorum" değerlendirmesi yaparken Özgür Özel ve CHP'nin sandıktaki olası durumu hakkında itiraflarda bulundu.

Yapılan hamlelerin CHP’yi tarihinde görülmemiş bir ivmeyle yukarılara
taşıdığını savunan AKP’li isim, mevcut sürecin Özgür Özel’e devasa bir
toplumsal destek sağladığını ifade etti.
Altaylı, vekilin, "Bugün seçim olsa Özgür Özel’in başında olduğu bir CHP yüzde 40’ın üzerinde oy alır" dediği aktardı.
AKP'li isim "Özgür Özel’e müthiş bir toplumsal destek, hiçbir CHP genel başkanına nasip olmamış bir liderlik vasfı kazandırdık" sözleriyle Özel'in liderliğini kabul ederken sürecin arkasında "bilinçli olarak yeni bir lider yaratma" amacı olup olmadığının da sorgulandığı kaydedildi.

Fatih Altaylı, eski vekilin "toplumsal destek" ve "liderlik"
tespitlerine hak verdiğini ancak siyasi sonuçlar açısından farklı
düşündüğünü belirtti. Özgür Özel’in sergilediği liderliğin önemine değinen Altaylı, buna karşın Özel’in şu an fiilen partinin başında olmamasının ve kuracağı muhtemel bir yeni partinin oy kaybetme riskinin altını çizdi.
Altaylı’ya göre; iktidarın bu "düğümü karıştırarak çözme" stratejisi, rakibin elini kolunu bağlayıp konsantrasyonunu bozarak AKP’ye vakit kazandırıyor. Analizinde sürecin en büyük etkisinin muhalif seçmen üzerinde olduğunu savunan Altaylı, seçmenin öfkesinin artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ziyade Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneldiğini ifade etti.
Altaylı, "Eğer Kılıçdaroğlu aday olma gücüne erişirse, ona oy vereceğime Erdoğan’a veririm. Hiç olmazsa tanıdığımız siyasetçi cümlesi herkes için geçerli oluyor" yorumu yaptı. Süreçle ilgili en mantıklı yorumların Mücahit Birinci ve Cem Küçük gibi iktidar kanadından isimlerden gelmesinin şaşırtıcı olduğunu da sözlerine ekledi.
Belediye başkanından nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında açıklama40 izlenme
CHP'li Özgür Çelik: "İSKİ Kanal İstanbul şantiyesine yıkım kararı verdi, operasyon geldi"40 izlenme
CHP, #deprem vergilerini meclis gündemine taşıdı "Çete ve cemaatlere mi aktarıldı?"52 izlenme
İsrail ordusu Gazze’de şimdiye kadar keşfettiği en büyük tüneli buldu: İçinden kamyonet geçebilen tünel yerin 50 metre altına kadar iniyor39 izlenme
Programını eleştirenlere "Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada" diyordu, işte mutfaktaki neticesi43 izlenme
Gıda enflasyonunda zirveye çıktık43 izlenme
BAE resmen duyurdu: Türkiye ile 300 milyon dolarlık ortak fon53 izlenme
Avrupa Birliği’nden Ukrayna’ya dev yardım!39 izlenme
Reuters'tan zehir zemberek analiz! "Türkiye seçim sonrası acı gerçekle yüzleşecek…"
Taşkesenlioğlu'nun ifadesi: "Ünsal evlendikten sonra nedense kasa yaptırmış"
Yasak aşk Adapazarı Belediye Başkanı'nı yaktı: AKP'den ihraç ediliyor
Ünlü deprem profesörü hiç iyi konuşmadı: "6 Şubat'ın ardından yeni faylar ortaya çıktı"