AKP içindeki kavga iddialarında Cumhur İttifakındaki çatlak tartışmalarında ismi sıklıkla anılan eski AKP milletvekili Şamil Tayyar asgari ücret tartışmalarına ilişkin ciddi bir açıklama yaptı.
Resmi X hesabından konuya değinen Şamil Tayyar, "Son eşikteyiz" diyerek şunları ifade etti:
"Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak artış için son eşikteyiz.
Ekonomi yönetiminden yansıyan tahmini artış oranı, toplumsal beklentilerle örtüşmüyor. Sanıyorum herkes, Cumhurbaşkanımızın vicdani refah payını gözlüyor.
Dilerim, topluma bir nebze nefes aldıracak artış olur. Kuşkusuz, ekonominin gerçekçi zemine oturtulması çok önemli ama son yıllarda derinleşen yoksulluğun yol açtığı tahribat, sürdürülebilir değil.
Ekonomik politikaların sosyal yönü, güçlendirilmelidir. Enflasyonu arttıracağı iddiasını ise gerçekçi bulmuyorum.
Piyasalar yaşadıkları her zorluğu çılgınca fiyatlıyor zaten. Yeni yıldaki zamları da şimdiden etiketlere keyfi olarak yansıtmaya başladılar bile.
Enflasyonu tetikleyen asıl sorun, fiyatlamadaki keyfilik, denetimsizliktir. Zira, piyasalarda fiyat ölçüsü kalmadı.
Amiyane tabirle asıl tehdit, fiyat terörüdür."

Sözcü
Gökhan Zan'dan Melih Gökçek'e: "Helal ülkenin haramzade siyasetçisi"49 izlenme
Haluk Levent'ten sevenlerini üzen AHBAP açıklaması59 izlenme
Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin Kongresi’nde ayakta alkışlandı31 izlenme
Evinde kaplan besliyordu, AKP'li müteahhidin apartmanı: Kolon kesme, ince demir, düşük kalite beton50 izlenme
Cübbeli Ahmet kervana katıldı, Tarkan’ı hedef aldı: ‘Zamanlaması manidar, mal bulmuş mağribi gibi atlıyorlar!’57 izlenme
AKP'den şok Ahmet Özer çıkışı!45 izlenme
AKP’li Üsküdar Belediyesi, Halk Ekmek büfesine 8 aydır elektrik vermiyor!60 izlenme
İstiklal Caddesi’nde dolar saçanlar gözaltına alındı40 izlenme