Çorum Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “AKP’li Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına edepsizce küfür etmiştir. Kendisine oy veren vatandaşlarımızda bu durumdan son derece rahatsızdır” dedi.
Tüfekçi, Keleş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçu işlediği gerekçesiyle şikayetçi olduklarını söyledi. Tüfekçi, “Reşit Keleş’in söz konusu paylaşımı toplumda infiale, ayrışmaya, çatışma kültürünü beslemeye hizmet eder. Olsa olsa toplumu kutuplaştırır, düşmanlaştırır” diye konuştu.
Laikliğin inanç özgürlüğünün güvencesi olduğunu belirten Tüfekçi, “Laikliğin olmadığı yerde demokrasinin gerçek anlamda uygulanamayacağı matematiksel bir gerçek kadar kesindir” ifadesini kullandı.
AKP'li yöneticileri göreve davet ettiğini söyleyen Tüfekçi, şöyle devam etti:
“Şehrimizde herkese eşit mesafede olduğunu iddia eden belediye yönetimi, AK Parti il yönetimi, hatta genel merkezi kamuoyunu tatmin edecek biçimde samimiyetini kanıtlamalı, Reşit Keleş belediye meclis üyeliğinden, parti üyeliğinden istifa ettirilmelidir. Biz Cumhuriyetin kurucu partisi olarak Cumhuriyet değerlerine ve bu değerlere inanmış yurttaşlarımıza bu iğrenç söylemin hukuksal düzlemde takipçisi olacağımızı ülke ve Çorum kamuoyunun bilgisine sunarım.”
BAŞKAN AŞGIN, KELEŞ’E TEPKİ GÖSTERDİ
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Belediye Meclisi AKP Grup Başkanı Mustafa Tuzcu, Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı.
Keleş’in paylaşımına asla katılmadıklarını ve kınadıklarını belirten Aşgın ve Tuzcu, “Birliğimize, beraberliğimize karşı yapılan her türlü davranışın, düşüncenin daima karşısında olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” dediler.
‘PARTİMİZİN YETKİLİ KURULLARI GEREKENİ YAPACAKTIR’
“Gerek Belediye yönetimi olarak bizler, gerekse AK Parti Meclis Grubu Başkanımız, partimizin meclis üyeleri böyle bir paylaşımı, böyle bir düşünceyi asla tasvip etmemektedir. Reşit Keleş’in şahsi paylaşımlarına asla katılmıyor, bu paylaşımı da esefle kınıyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler yer verildi:
“Bu konuda yapılması gereken neyse partimizin yetkili kurullarının gereğini yapacağına inanıyoruz. Bu paylaşımdan rahatsızlık duyan tüm hemşehrilerimi aklı selime ve ihtiyatlı davranmaya, bir şahsın yapmış olduğu ve sonrasında da özür dilediği bir paylaşımı gerekçe göstererek şehrimizdeki dostluk ve kardeşlik iklimine zarar verecek her türlü beyan ve eylemden uzak durmaya davet ediyorum. Şehrimizdeki huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik iklimi Allah’ın izniyle çok daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Bu iklime kimsenin zarar vermesine müsaade edilmeyecektir.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplimeclisuyesihakkindasucduyurusuh12798.html
AKP ilçe başkanı tehditler savurdu! "Kemalist düzeni yerle bir edeceğiz"93 izlenme
Can Holding'e operasyon: 121 şirkete el konuldu19 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan 'hâkim' tepkisi: İşin içinden çok pis kokular geliyor53 izlenme
Erdoğan 2028 demişti: Bakan erken seçim için tarih verdi25 izlenme
Emekli binbaşılar meydana indi: ‘Açlık sınırındayız’59 izlenme
ADD'den Amerika açıklaması138 izlenme
AFAD Müdürü 'Geç kalmadık' dedi, Mehmet Akif Ersoy dayanamadı itiraz etti! 'Biz gittiğimizde müdahale yoktu'76 izlenme
AKP'li vekile '8 test' ayrıcalığı!96 izlenme
BAE Sedat Peker için AKP'ye ne söz verdi! Sedat Peker'i iade etmeye mi hazırlanıyorlar?
İşletmeler için tehlike çanları çalıyor!
İbrahim Kalın hayaller aleminde: "Erdoğan insanları yoksulluktan kurtardı, arabamız çok ucuz, seçimden sonra yabancı yatırımcı gelecek"
Ukrayna ordusu tanksavar füzesi ile Ruslara ait askeri araçları imha etti!