TBMM Genel Kurulu'nda, 2020 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Raporu hakkında Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonun hazırladığı rapor görüşüldü.
CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptığı konuşmada, kurumun kamu bankalarının ilan tercihlerini de incelemesi gerektiğini söyledi. MHP’ye yakın olduğu için tirajı düşük Türkgün Gazetesi’nin en yüksek reklam payına sahip olduğunu vurgulayan Hakverdi, şunları kaydetti:
“Kamu bankaları geçtiğimiz yıllarda birçok reklam verdi, kamu bankaları gazetelerden en çok reklamı kime verdi biliyor musunuz? Türkgün gazetesine, MHP'ye yakın bir gazeteye. Şimdi, bu Türkgün gazetesinin tirajına baktım geçen hafta, 19'uncu sırada bu gazete. Kamu bankaları neden 19'uncu sıradaki bir gazeteye en çok reklamı verir? Ya, arkadaş, sen kamu bankasısın. Niye bu okunmayan gazeteye, hep aynı gazeteye reklam veriyorsun."
'İSTEDİĞİNE REKLAM VEREBİLİR, SORAMAZSIN'
Hakverdi’ye yanıt, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. AKP Grubu adına söz alan Elitaş, “Reklam, bir ürünün, malın, kendisinin tanıtılması için yapılır ama anonim şirketi, ‘Sen niye bu kuruma reklam verdin?’ diye sorgulayamazsın” dedi. Elitaş, şöyle devam etti:
"Kamu Denetçiliği Kurumu'nun bir bankayı, bir özel şirketi, ‘Sen bu arkadaşa niye devamlı reklam veriyorsun?’ diye sorgulaması doğru bir iş değildir. O zaman biz herkesi sorgulamak mecburiyetinde kalırız. Kamu denetçiliği, vatandaşın kamuyla olan irtibatlarını, kamuyla olan şikayetlerini… Yani bir tarafının idari olması gerekir. İki taraf da özel sektör, biri gazete, biri banka. Soramazsınız, istediğine reklam verebilir, istediğini tercih edebilir. Kime, nasıl reklam vereceğini sorgulayamazsınız.”
Bu sözlerin ardından Elitaş, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervine değindi. 2020 yılının başında tüm dünyada yayılan koronavirüs salgınının etkilerine değinen Elitaş, şöyle konuştu:
"128 milyar dolar, 2019 yılının başından 2021 yılının ilk yarısına kadar süreyle dünyanın yaşadığı pandemi krizi çerçevesinde, ülkemizde evlerine kapanan, işyerleri kapanan, faaliyetlerine devam etmeyen, işsiz kalan işçilere destek olmak üzere bu ülkenin insanlarının menfaatine harcanmıştır."
Memura %23.7 emekliye %11.3 zam22 izlenme
'Atatürk Parkı' ismi yargıya taşındı!129 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a: Damadınız AA’ya ‘yüzde 52 göster’ dedi mi?563 izlenme
Sedat Peker'den kendisine dava açan savcıya: 'Euro 7 lirayken 4 liradan satan Halk Bankası yöneticilerine takipsizlik verdin'49 izlenme
AKP'li patrondan işçilere ölüm tehdidi! "O sarı yelekler 2 saatte kırmızıya boyanır"1792 izlenme
Tutuklamalara rağmen Saray sahte diploma skandalına ikna olmadı22 izlenme
AKP'li belediye başkanına soru soran öğretmene soruşturma!84 izlenme
TTB: "Sağlık Bakanlığı’na gönüllü hekim listesi gönderdik, cevap bile verilmedi"39 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li üye milyonlarca lira peşkeş çekilen cemaatleri savundu! İşte o akıl almaz konuşma!
Okul müdürü kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü!
Emrah hapis yatıyor, Emrullah yükseliyor
TBMM'de komisyonda vekilleri şaşırtan bilgi: 'Şaka mı yapıyorsun?'