İsrail ile ticaret protestosu devam ederken Eski AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.
Tayyar açıklamasında, "İhracat kalemlerindeki bazı artışlar hayli dikkat çekici" diyerek ihracat artış oranlarını yazdı.
Erdoğan'a konu hakkında sağlıklı bilgilerin aktarılmadığını düşündüğünü söyleyen Tayyar, "Kıblesi olmayan kimi sermayenin Filistin kamuflajıyla İsrail’e mal satma ihtimali yüksek gözüküyor. Bakın, geçen yılın ilk 9 ayında Filistin’e toplam 91 milyon 276 bin dolar ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 571 milyon 186 bin dolara çıkmış. İhracat artışı yüzde 525" dedi.
Tayyar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklaması şu şekilde:
"Filistin’e ihracat meselesi, kafa karıştırıcı çok sayıda şüpheli işlemi kapsıyor gibi. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza sağlıklı bilgilerin aktarılmadığını düşünüyorum. Kıblesi olmayan kimi sermayenin Filistin kamuflajıyla İsrail’e mal satma ihtimali yüksek gözüküyor.
Bakın, geçen yılın ilk 9 ayında Filistin’e toplam 91 milyon 276 bin dolar ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 571 milyon 186 bin dolara çıkmış. İhracat artışı yüzde 525. İhracat kalemlerindeki bazı artışlar hayli dikkat çekici.
Mesela… Çelik ihracatı yüzde 14.676, deri ve deri mamülleri ihracatı yüzde 36.272, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatı yüzde 10.066 oranında artmış.
Her gün başlarına bomba yağan, başını sokacak yer bulamayan, enkaz altında yaşam mücadelesi veren bir Filistinli, cama, seramiğe, çeliğe nasıl ihtiyaç duyar? Tuhaf değil mi?
Mutlaka mercek altına alınmalı, MİT, MASAK gibi ilgili tüm kurumlar seferber olmalıdır. Yoksa… O gariplerin, o mazlumların, o kimsesizlerin ahı herkesi yakar, yıkar."
Cumhuriyet
Doğalgaz kısıtlaması vatandaşı da yakacak! Beyaz eşyadan mobilyaya…55 izlenme
Gülistan Doku'nun hastane kayıtları hakkında yeni bilgi! Bilgi işlemcilerin ifadeleri ortaya çıktı28 izlenme
Erdoğan ve İbrahim Tatlıses için olay sözler! Ortalık fena karışacak55 izlenme
Bankacılar hesapladı: İşte savaşla birlikte yükselen doları tutmak için rezervlerden harcanan para!56 izlenme
TMO önünde sıra bekleyen buğday üreticileri isyan etti: "Gübreciye borçluyum, mazotçuya borçluyum, her türlü borçluyum. Ben bütün mal varlığımı satıyorum, bu işi bırakıyorum"35 izlenme
Koronavirüs bilgisayarlara da bulaştı!51 izlenme
Uğur Dündar Sezgin Baran Korkmaz ile konuşup, herkesin merak ettiği 12 kişilik listeyi sordu!91 izlenme
Elektrik faturalarında büyük oyun: 500 milyon TL'lik vurgun!182 izlenme