Anasayfa1
27 Ağustos 2026 ( 1 izlenme )
Reklamlar

AKP'li Şamil Tayyar seçim için tarih verdi


Siyaset kulislerinde 'erken seçim' tartışmaları sürerken AKP'li eski vekil Şamil Tayyar, "Son düzlüğe girdik" diyerek seçim kararının Ekim ayında alınabileceğini öne sürdü. Tayyar, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da değerlendirmede bulundu.


Siyaset arenası 'erken seçim' ihtimalini konuşurken AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Katıldığı bir programda seçim sürecine değinen Tayyar, seçim kararının ekim ayında alınacağını öne sürdü.

Seçimlerin Kasım 2027 ya da Nisan 2028'de yapılabileceği ihtimaline dikkat çeken Tayyar, gelecek yıl bu dönemlerde seçim takviminin işlemeye başlayacağını savundu.

YAVAŞ ADAY OLACAK MI?

Tayyar şunları söyledi:

"Siyasette son düzlüğe girdik. Yani genel seçim 2027'nin Kasım ayında da olsa, Nisan ayında da olsa artık seneye bu zamanlar seçim takviminin işleyeceği günler olacak.

Ağustos geçti; ekim ayında muhtemelen seçim kararı alınacaktır. Dolayısıyla önümüzde aktif bir yıl var. Kalanı da seçim atmosferinde işler, gelişir.

O nedenle ben artık önümüzdeki süreçte siyasi gelişmelere bağlı olarak Mansur Yavaş'ın da pozisyonunu netleştireceğini düşünüyorum. Kendince bir bekleme içerisinde."

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Koca verilei açıkladı: 33.860 yeni vaka tespit edilirken, 237 kişi hayatını kaybetti, 30.110 kişi sağlığına kavuştu! Patron paralarını ödemedi: Madenciler Ankara'ya geri döndü! Instagram Elmalı davası utancıyla ilgili paylaşımları kaldırıyor! Kabul et Zeybekci ekonomi bozuldu!