Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde AKP’li belediyede geçmişte başkan yardımcılığı yapan ve halen meclis üyesi olan İ.E’nin oğlu M.C.E.'nin, Esenyurt Belediyesi’ne işe yerleştirme vaadiyle en az 8 kişiden para aldığı öne sürüldü.
Esenyurt Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde sözleşmeli personel olarak çalışan M.C.E., CHP'nin yönettiği belediyeye kayyum atanmasının ardından yeni kadrolar açılacağını söyleyerek, “kadrolu işe alım” vaadiyle kişilerden 25 bin ile 60 bin TL arasında değişen tutarlarda para topladı.
Mağdurların banka kayıtlarına göre, paralar yaklaşık 6 ay boyunca M.C.E’nin hesabına düzenli şekilde gönderildi. Ancak bu süre içinde hiçbir kişinin işe yerleştirilmediği ve ödenen paraların da iade edilmediği belirtildi.

Bunun üzerine mağdurlar, “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla M.C.E. ve babası İ.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçelerinde, paraların sağlık raporu, sicil ve harç giderleri adı altında talep edildiği bilgisi yer aldı.
BirGün'den Onur Durmuş'a konuşan AKP’li meclis üyesi İ.E., "Yarın karakola gideceğim ve oğlum dahil olmak üzere herkesi dolandırıcılıktan mahkemeye vereceğim. Hata yapan benim oğlum da olsa cezasını çeksin" dedi.
M.C.E. ise paraların kendi hesabına yatırıldığını kabul ederken, bu işlemlerin bir arkadaşının talebiyle yapıldığını ve kendisinin aracı olduğunu savundu. Mağdurlar ise yazışmalar ve banka dekontlarıyla birlikte hukuki süreci başlattıklarını belirterek, dolandırıldıklarını ifade etti.
8 kişiden iş vaadiyle para aldığı iddia edilen M.C.E. ise bu kişilerin hesabına para yatırdıklarını yalanlamadı. M.C.E, "Benim bir arkadaşım birçok kişiden para aldı. Bankayla ilgili sorunu olduğu için tüm paralar benim hesabıma yattı. Hesabıma para yatar yatmaz ben de arkadaşıma gönderdim. Arkadaşımın yaptığı borçları kapatmak için ben bu kişilerle diyaloga girdim ve paralarını geri yatırmak istedim" savunmasında bulundu
Sözcü
Ekonomide fren boşaldı: En büyük banknot peynire yetmiyor40 izlenme
İmamoğlu’ndan İstanbullulara flaş çağrı!119 izlenme
Son resmi rakam dudak uçuklattı: İstanbul'daki her 12 kişiden biri Suriyeli!36 izlenme
İmam dayağına, müdür savunması 'Devlet arkamda!'239 izlenme
Devletin iki numarası da Kadir Mısıroğlu’nun yanında!214 izlenme
Türk maden devi iflasın pençesinde28 izlenme
Tiryakilere kötü haber: Sigaraya bir zam daha yolda!25 izlenme
Kupon arazideki İmam Hatip TÜGVA için yıkılacak: 50 milyon dolarlık arazi TÜGVA'ya bırakılacak!48 izlenme