Ünalan Mahallesi Muhtarı Mezengül Şimşek ve Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın ödeneklerin kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek dava açtı.
Muhtarların avukatı Onur Cingil, Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına AKP’ye yakın Aziz Hüdayi Vakfı’na bedelsiz verilen Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazinin ve Validebağ Korusu’nun korunması için mücadele eden bölge sakinlerinin yanında oldukları için desteklerin kesildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Cingil İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
Cingil dava dilekçesinde 2019 yılının ocak ayından sonra ödeneklerin kesildiğine dikkat çekerek özetle “Sebebini bir türlü anlayamadığımız fakat mahallede Tibaş Parkı olarak anılan alanın ve Validebağ Korusu’nun korunmasında halkın yanında olduğu için muhtarlığın cezalandırılması olarak tahmin ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet'in haberine göre dilekçede “Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın bu tavrı yasaya ve kendi almış olduğu kararlara aykırıdır. Şubat 2019 tarihi dahil olmak üzere bu zamana kadarki toplam 17 aylık Nakdi Yardım Desteği’nin yasal faizi ile birlikte tarafımıza ödenmesi gerekmektedir’’ denildi.
Dilekçenin sonunda öncelikle desteğin kesilmesi işleminin yürütmesinin durdurulması, daha sonra da iptali istendi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpliuskudarbelediyesitalanakarsicikanikimuhtarinh41535.html
Denizde cansız bedenleri bulunmuştu! Anne kızın acı dolu hikâyesi: Taciz, istismar, şiddet30 izlenme
Bir işletmenin 35 TL'ye sattığı ekmek arası tantuni gündem oldu28 izlenme
Petrol Mühendisi Necdet Pamir yandaş rektöre zor anlar yaşattı! 'Ben 26 sene bu kurumda çalıştım. Sen 1 gün çalışmadın. Ben bilmiyorum da sen mi biliyorsun'355 izlenme
Yerlikaya da Soylu gibi: Göreve başlar başlamaz yolsuzluk dosyasını kapatmış!35 izlenme
Dünyanın en yüksek faizi hâlâ Türkiye’de75 izlenme
Ankara Emniyeti'nde 3 isim görevden uzaklaştırıldı! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgisi var mı?42 izlenme
Maltepe'de miting meydanının dışında kalan binlerce kişi, bariyerleri yıkıp alana böyle girdi!48 izlenme
Yozgat'ı kaybeden AKP'li belediye başkanı seçimden 2 gün önce memur maaşlarını, elektrik, akaryakıt borçlarını ödemeyip, 18 milyon lirayı futbolculara göndermiş!35 izlenme
Seçim yaklaşırken son anket sonuçları açıklandı! AK Parti ile CHP arasındaki fark en çarpıcı detay oldu.
Fuhuş adasında ismi geçen Turabi Fırat Banu'nun kim olduğu açıkladı
İcralık oldu, Erdoğan'a oy verirken çekilen fotoğrafıyla Cumhurbaşkanlığı'na başvurdu!
'Yoksulluk bitti' diyenler iyi izlesin! Vatandaş çöpten topladığı patatesleri yiyor!