AKP Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan’ın SAHA EXPO 2026 fotoğrafları, aynı poz ve yüz ifadesi nedeniyle sosyal medyada tartışma konusu oldu
AKP Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan’ın SAHA EXPO 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı ziyaretinden paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.
Erkan’ın farklı arka planlarda çekilmiş gibi görünen dört karede de aynı duruşu, benzer mimikleri ve neredeyse değişmeyen yüz ifadesi dikkat çekti. Fotoğraflar için “Gerçek mi, yapay zekâ ürünü mü?” sorusu gündeme geldi.

AKP’li vekil, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda; yerli ve millî teknoloji hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ancak paylaşımın içeriğinden çok fotoğraflar konuşuldu.
Erkan’ın dört karede de aynı pozu koruması, görüntülerin dijital ortamda hazırlanmış olabileceği yorumlarına neden oldu. Sosyal medyada, “Işınlanmayı mı buldu?” "Kendi mi kopyaladı" yorumları yapıldı.

Fotoğraflarda yüz hatlarının aşırı yumuşatılmış görünmesi, el ve ayakkabı bölgelerindeki netlik kayıpları ile ışıkgölge uyumsuzlukları tartışmayı büyüttü. Arka plan ile kişi arasındaki geçişlerin doğal görünmemesi ve bazı perspektif sorunları da eleştirildi.
Savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki yeni teknolojilerin sergilendiği SAHA EXPO 2026’da yapılan bu paylaşım, sosyal medyada “teknoloji fuarında dijital kurgu” yorumlarını beraberinde getirdi.
Cumhuriyet Bayramı’na özel kare: Türk Bayrağı uzaydan görüntülendi21 izlenme
CHP, çakarlı aracı Melis'e taşıdı: "Vatandaşın yolu çukurlu, şeyhin yolu çakarlı"35 izlenme
Ve Marmara Üniversitesi diploma sorgulama sistemini değiştirdi !558 izlenme
'Suriye'deki üniversitelere denklik verildi' iddiası Meclis gündemine taşındı36 izlenme
Hakimin etek boyuna karıştığı avukat, aynı kıyafetle adliyede: Her zaman olduğumuz yerdeyiz146 izlenme
Ramazan öncesi ete zam geldi! Yarından itibaren geçerli...32 izlenme
Hukukçular dünyanın dikkat kesildiği Ayasofya kararını değerlendirdi86 izlenme
Hakan Fidan KAAN'ın motorunu açıkladı, AKP'de iç savaş çıktı28 izlenme
Daha önce de cinayet işleyen bir psikopat iki firarına rağmen nasıl olur da 'iyi hal' raporu alıp sokağa çıkabilir?
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 17'ye yükseldi
Mülakat mağduru öğretmenler sosyal medyayı ayağa kaldırdı: Bakan Tekin istifa sesleri yükseliyor
İBB, TÜRGEV’in 171 milyon lira harcanan beş yurdunu geri aldı!