En düşük emekli maaşını sadece 12.500 liraya çıkarmakla yetinen iktidardan itiraf gibi bir açıklama geldi.
AKP Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, “Emekli aylıklarının yeterli olduğunu söyleyemem, eğer söylersem vicdandan yoksun bir insanım demektir. En düşük emekli aylığı için de diğer aylıklar için de vatandaşın ihtiyaçlarını karşılar dememiz mümkün değil, elbette az buluyoruz” dedi.
‘ASLA YETERLİ DEĞİL’
Saadet Partisi’nin verdiği emekliler arasındaki farklı maaşlar ve aylıkların güncellemesi nedeniyle oluşan sorunlara ilişkin Meclis Araştırma önergesi üzerinde konuşan Yeğin, AKP’nin iktidara geldiği 2002’de Türkiye’de 5.56 milyon emeklinin olduğunu belirterek, şimdi bu rakamın 16 milyon olduğunu aktardı. Yeğin, “2002’de bütçedeki yaşlılık aylıklarına ödenen oran yüzde 13.9 iken bugün 23.8. Asla yeterli değil ve artırmak için gayret ediyoruz” dedi.

AKP Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, en düşük emekli maaşını yükseltmek adına çözümü, “Yüksek katma değerli ürünler üretip, memleketimizin büyümesi için birlik olacağız. TOGG yapıldığı zaman hep beraber onunla gurur duyacağız” diyerek özetledi.
Sözcü
Albayrak’ın yardımcıları Türk Telekom’a atandı!97 izlenme
19 milyon öğrenci için yarıyıl tatil zili bugün çalacak.28 izlenme
Hakan Atilla ABD'deki Halkbank davasında itirafçı mı oldu?40 izlenme
‘Bizi nasıl yönettiklerini bu kuyruk gösteriyor’12 izlenme
'Tasarruf', Diyanet'e uğramıyor: Bütçesi %34 artışla 10,5 milyar liraya çıkarılacak!71 izlenme
Bahçeli'nin FETÖ ile ilgili iddiası sonrası BİM Üst Düzey Yöneticisinden Cevap geldi: Bu ülkenin güzel insanları yalanlarınıza hiçbir şekilde itibar etmedi.26 izlenme
Cennet koydaki 19 dönüm kamu arsası Erdoğan'ın imzasıyla haraç mezat satıldı!45 izlenme
Başsavcılık emekli amirallerin beraat kararına itiraz edecek32 izlenme