TOKİ’nin ‘İlk Evim Arsa Projesi’ kampanyasında AKP'li Kurtcan Çelebi’ye arsa çıkmasının ardından kurumdan yapılan yazılı açıklamada "Şartları sağlamayanların hak sahiplikleri sözleşme imzalamış olsalar bile sona erdirilmektedir" denildi.
AKP Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi'ye kampanya kapsamında arsa çıkmasının ardından TOKİ'den yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada hak sahipleri ile banka sözleşmesi esnasında mülkiyet ve gelir durumları kontrol edilerek uygun olan kişilerle sözleşme imzalandığı belirtildi.
"HERHANGİ BİR SÖZLEŞME İMZALANMAMIŞTIR"
TOKİ’nin açıklamasında şu ifadeler yer verildi:
"TOKİ web sitesi üzerinden açıklanan başvuru şartlarına göre tapu sahipliği bulunmayan, ikamet durumları uygun olan, belirli bir gelir düzeyinin altında olan ve daha önce TOKİ projelerinden faydalanmayan vatandaşların müracaatları alınarak belirlenen şartlara uygunlukları ön incelemeden geçirilerek kura sürecine tabi tutulmuştur. Bu kuralar sonucu hak sahiplikleri belirlenmiştir.
İlerleyen süreçte noter huzurunda yer belirleme kuraları çekilecek olup, hak sahipleri için banka sözleşmesi esnasında mülkiyet ve gelir durumları kontrol edilerek şartları uygun olanlar ile sözleşme imzalanmaktadır. Habere konu hak sahibi Kurtcan Çelebi ile ilgili herhangi bir sözleşme imzalanmamış, hakkından feragat ettiğini belirtmesi üzerine hak sahipliği iptal edilmiştir. İdaremizce yapılan bütün çalışmalarda şartlara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilmektedir. Şartları sağlamayanların hak sahiplikleri sözleşme imzalamış olsalar bile sona erdirilmektedir."
AYLIK GELİRİNİN 16 BİN LİRA ALTINDA OLMASI GEREKİYOR
“İlk Evim Arsa Projesi” kampanyasından yararlanmak için aylık 16 bin TL’nin altında gelirinin bulunması; kendisinin, eşinin ve çocuklarının üzerine ev ya da ev yapılabilecek arsa ve arsa payının olmaması gerekiyor.
BirGün
Mehmet Şimşek tutuklanan Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı hakkında böyle demişti: "En iyi ve en parlak ekonomist"19 izlenme
AKP'yi karıştıracak belgesel! 'Süleyman Soylu'nun elinde Fahrettin Koca ile ilgili çok ciddi dosyalar var!'96 izlenme
200 TL basımı rekor kırdı! 1 Ocak 2019’da 131 ABD Doları değerindeydi şimdi ise 11 dolar58 izlenme
Soylu 'çökmeye çalışıyor' demişti: Sedat Peker 6 ay kendi avukatıyla temsil edilemedi!53 izlenme
Üç sektörde konkordato rüzgârı! 788 firma ilan etti34 izlenme
Zamlardan sonra taksicilerden ağır sözler: 'Üzerimdeki gömlek 8 senelik. Hâlâ aynı gömleği giymek zorundayım. Ben haftanın 7 günü 24 saati çalışıyorum. Zam zulüm her şey onlara ait'52 izlenme
Emekli amiral Türker Ertürk günler önce uyarmıştı: "Trump'a suikast olabilir"45 izlenme
ATM'yi böyle dolandırdılar: Yarısı gerçek yarısı sahte 100 lira sosyal medyada tartışma yarattı 'Sahte 100 liranın maliyeti 100 lira olmuş'36 izlenme
Kapısına yazı asan doktora soruşturma!
AKP'li belediyelerin usulsüzlükleri bitmiyor: Hazine arazisini park için istedi restorana kiraya verdi!
Savcılık ‘128 Milyar Dolar’ rezerv için Cumhurbaşkanı’nı işaret etti!
AKP'ye geçen Çerçioğlu'na bir şok daha: Başkan vekilleri CHP'den seçildi